Sisukord
Sõbranna
Postimees
20.01.2018
Eesti Jaeketid on valmis Rakvere streigi ajal lihatooteid asendama (1) Kaks jõuameti juhti paigas, kapo juhti kaalutakse Tosin päeva kodumaal Aasta loomad alati kohal Eesti e-jutlustaja kuulub Ukraina mõjukamate naiste hulka (2) Majandus Jaeketid on valmis Rakvere streigi ajal lihatooteid asendama (1) Välismaa Juhiseid sõja puhuks hakkab jagama ka Eesti Meie slaavi karu (1) Trumpi kaitsestrateegia hindab Venemaad terrorismist tõsisemaks ohuks (2) Arvamus Juhtkiri: kanakarja kambakas (64) Urmas Reinsalu alasti mõtted (4) Eesti oma Streisandid Meie slaavi karu (1) Poleeritud Kontaveit Postimees 1993. aastal: Tartu vorsti tehakse ameerika lihast EKI keelekool: keel kui mänguasi Tiina Laansalu: kohanimed – rohkem kui lihtsalt sõnad (2) Aleksander Sarapik: piiskop Platon oli Eesti riikluse kujundamise üks sammastest Ene Pajula: mammil on hea meel, kui üks nõukaaegne komme kaob (54) Peeter Langovitsi tagasivaade: Soome valis presidenti uutmoodi Kultuur Kasvatusteaduslik mõte eri põlvkondade mälus Ene Pajula: mammil on hea meel, kui üks nõukaaegne komme kaob (54) EKI keelekool: keel kui mänguasi Etnomood ärkab ellu Sport Bø näitas olümpia eel taas Fourcade'ile kandu: mul on üha rohkem energiat! Sada kilomeetrit kannatusi talveöises metsas (1) Mart Soidro kolumn: Eesti tennise traditsioonidest Kontaveit astus Ostapenko alistamisega taas ajaloo lävele Tänak tõi Toyotasse uued tuuled Tarbija Välismaal mobiil-ID kasutades tuleb olla valvas Postimehe test: kas turukaubast on brändihuulepulgale vastast? AK Elukevad saare peal Kasvatusteaduslik mõte eri põlvkondade mälus Vikerkaar loeb. Bukowski fenomen Kosmilist õõva talveöödesse Tiina Laansalu: kohanimed – rohkem kui lihtsalt sõnad (2) Aleksander Sarapik: piiskop Platon oli Eesti riikluse kujundamise üks sammastest Ülo Tuulik: «Я подумаю» ehk Saja aasta eest jaanuaris Tarmo Soomere ja Erki Tammiksaar: Eesti teaduse märkamatud tugisambad tuleb varjusurmast välja tuua Peeter Langovitsi tagasivaade: Soome valis presidenti uutmoodi Arter Ghanas kuld ei sära Filmiarvustus «Pilvede all. Neljas õde»: hüpnootiline Eesti värk Taevaste avaruste narkomaan Sada kilomeetrit kannatusi talveöises metsas (1) Konnad ja maod surevad põrguköögis Maailma parim Eesti salaami tuleb Kadrina vallast Tehnikafriikide laulupidu Las Vegases Etnomood ärkab ellu Arteri suur intervjuu! Kristel Kruustük: sul peab olema kihk maailmas midagi paremaks teha Justin Petrone: jah, mina ka #MeToo Sõiduproov. Ford EcoSport: Visa hing Meelelahutus Koomiks Sudoku
minu meedia
Minu Meedia digi­paketiga saad piiramatu ligipääsu Postimehe ja maakonnalehtede tasulisele sisule nii veebis, mobiilis kui tahvlis.
Telli minu meedia

Maailma parim Eesti salaami tuleb Kadrina vallast

5 min lugemist
  • Õiget ja head salaamit ei tehta ainult Lõuna-Euroopas, vaid ka Eestis.
Sten Inno ja kliimakapp, kus ripuvad värskelt küpsema pandud salaamivorstid. FOTO: Liis Treimann

Möödunud pühade aegu rabati Matsimoka lihameistrite põdrasalaami väikese pereäri müügipunktidest lennult viimse kui vorstijupini ära. Kergelt pähklise mekiga seasalaami ripub nende kliimakappides aga pidevalt – imeõhukeste viiludena on see talviseks suupisteks suurepärane.

Tellijale

«Me ise armastame oma salaamit süüa õhukeste viiludena, väikeseks snäkiks, samuti sobib see hästi kokku valgehallitusjuustu, puuviljade ja punase veiniga,» räägib Matsimoka lihaäri üks rajajatest Sten Inno. Salaami puhul ongi kõige olulisem lõigata vorst võimalikult õhukeselt – juba ühest lõigust piisab, et aimu saada salaamile iseloomulikust lõhna- ja maitsebuketist, kus peale  liha mängivad kaasa sool, punavein, küüslauk, must pipar ning bakterite ja hallituse koosmõju.

19.01.2018 22.01.2018
EELMINE
JÄRGMINE
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Minu Meedia kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Minu Meedia konto