Sisukord
Maitsemeel
Postimees
03.03.2018
Eesti «Positiivseid kirju ei saa ajakirjanikud tihti» Nüüd on tiigrite kord Vene valede masin töötleb ka omasid (10) Vene rahvas pandaks toetama ka sissetungi Baltimaadesse (81) Ühe pere tragöödia: naine kaotas oma laste isa, kasvatab üksi erivajadustega tütart ja kuulmishäirega poega (8) Välismaa Putini sõjaline ärplemine pahandas USAd (2) Jaanus Piirsalu kommentaar: Insener Putini hüperboloid Liis Elmiku kommentaar: Kas Itaaliast saab järgmine Kreeka? Arvamus Peksa oleks ikka saanud (8) Juhtkiri: Putini Wunderwaffe (8) Uue aja sportlane (2) Rahvatervise ohver (2) Rahapatakaga pressivihkaja EKI keelekool: ümber-sõnu Rannar Raba: üle laiba (5) Postimees 1998. aastal: Alex Lepajõe neli aastat võltspassiga illegaalselt Eestis Margus Punabi essee: kust tulevad pehmed mehed ehk uue maskuliinsuse bioloogilisest baasist (24) Kultuur EKI keelekool: ümber-sõnu Margus Punabi essee: kust tulevad pehmed mehed ehk uue maskuliinsuse bioloogilisest baasist (24) Sport Trooninõudleja viimane võimalus Tarbija Tarbijakaitseamet hoiatab kahe veebikaupleja eest Lugeja küsib: miks ei ole rongides turvavöösid? Märtsikuu ostukorv: hinnad on kuu ajaga langenud AK 12 veidrat Eestit ehk tundub, et olevikul pole häda midagi AK küsitlus: mufti, rabi, piiskop ja vasakpoolne soorollidest, bitcoinist ja kosmosest (1) Enn Tarvel: «Täiskasvanud rahvas peab suutma elada tõega» (12) Saja aasta sada lugu Thomas Pynchoni võimatu mõõtmatus Naistenalja, kaneelilõhnalist Viled sinised karedas peos. Kaebekõne Olev Remsu asjus Peeter Langovits: Piirivalve esimene oma lennuk teeb esimese lennu Hukkunud raudteelaste mälestusplaat taasavati 84 aastat hiljem Kalle Voolaid: Pyeongchangi olümpia õppetunnid ehk Pierre de Coubertin võib rõõmustada Arter Arteri suur intervjuu: Mihkel Mattisen: üldiselt meeldib inimestele see, mis tuleb südamest Filmiarvustus: «Nähtamatu niit». Meisterlikult kütkestav painaja Iseõppiv tark mees taskus: mida teeb tehisintellektiga nutitelefon? Rahvuslike riiete võidukäik presidendi vastuvõtul Suur finaal tulekul! «Eesti laulu» viis favoriiti Tallinlannast olümpiahõbe Postimehele: armastan Eestit, aga olen meeletult õnnelik, et esindan Venemaad (19) VIDEO: Munadega spordiala Oscarid tulevad seekord nägeluste saatel Paast ja ramm ühel taldrikul: proovi hapukapsa-avokaadokreemi Fotod: Vaata, kuidas sünnib uus automark - sportlik Cupra Meelelahutus Koomiks Sudoku

Paast ja ramm ühel taldrikul: proovi hapukapsa-avokaadokreemi

5 min lugemist
  • Paastukuu menüüsse sobivad kerged ja vitamiinirikkad köögiviljad ideaalselt.
Porgandihummus. FOTO: Raul Mee

Kas olete kunagi mõelnud, et koduse hapukapsa võiks kokku mikserdada kauge maa avokaadoga? Tõenäoliselt mitte. Nopi kohvikus Kadriorus aga just nii tehakse.

Tellijale Tellijale

Tõepoolest, hooaja viimastest toore hapukapsa kribalatest ja rammusa viljalihaga avokaadost võib natukese lehtkapsa-, koriandri- ning laimimahlalisaga segada mõnusa vitamiini-jõukreemi, kinnitab Nopi kohviku-poe perenaine ja asutaja Margit Aasmäe. Seda võib määrida leivaviilule, süüa niisama või pruukida lihtsalt tervisliku toidukõrvasena. Hapukapsast saab keha ennekõike C-vitamiini, avokaadost häid rasvu, kiudaineid, kaaliumi ja foolhapet.

Selline tervisesõbralik hapukapsa-avokaadokreem sobib suurepäraselt paastukuu söögilauale, kus võiks olla vana tava järgi üldse rohkem või ainult taimset toitu, mis aitab muu hulgas organismil puhastuda. Pealegi on talve lõpetuseks paslik ära kasutada sahvrisse ja keldrisse tallele jäänud porgandid, peedid, kaalikad, kapsad, kõrvitsad ning pigistada neist välja viimanegi vitamiin.

«Kui tavalisest hapukapsasalatist kipubki praeguseks paljudel tüdimus peale tulema, siis on nutikas seda pisut uuemal moel süüa,» leiab Margit.

02.03.2018 05.03.2018
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto