Sisukord
Maitsemeel
Postimees
24.03.2018
Eesti IRL pakub Simsonile ositi tasuta ühistransporti (6) Rikas Tallinn kui vaene maatamees (1) Välismaa Prantsusmaa pantvangikriisi lahendas kangelaslik sandarm (2) Eesti otsustab Vene diplomaatide väljasaatmise nädala alguses (19) Keemiarünnakus kannatada saanud politseinik pääses koju (1) Arvamus Kas jackpot tuleb liiga vara? Juhtkiri: Euroopa vaevaline ühtsus Venemaa kiuste (10) Uus täht on sündimas (5) Hirm ja õnnistus Vana sõbra vaim kummitab (1) EKI keelekool: võimuvertikaali vaierid Tunne Kelam: kas me sellist vabadust tahtsimegi? (20) Kadri Mälk: kuidas surra. EV 100 (3) Edasi 1990. aastal: EKP kongressi esimesel päeval üllatusi ei olnud (2) Teeme korraliku rahvastikustrateegia – kodanikud tulevad riigikogule appi (29) Kristina Herodes: kuidas saaks hommikud õigeks keerata? (6) Kultuur Noor ja värske džäss Aja auk. Mees, kes istus Elvis Presley isa surnuks Sport FIA võttis mõistuse pähe ja lõi punktikatsel korra majja Kuressaares tuleb suur finaal Tali ja Keele vahel Eesti paneb end vabatahtlikult proovile Kukepoks Thamesi jõel ehk lahing sõudepaatidel maine nimel Maratonitrio asub uut sinilindu püüdma, mis polegi nii kerge Marek Tiits: hirm initsiatiivi ees Tallinn Rikas Tallinn kui vaene maatamees (1) AK Pro domo sua (4) Puuingel, kes polegi puust Vikerkaar loeb. Tallinna Linnamuuseumi avastamata aarded Lapsepõlve lihtsust otsimas Maailmakorra alus on inimsust kaitsev riik (2) Aja auk. Mees, kes istus Elvis Presley isa surnuks Noor ja värske džäss Kas eesti filmi kuldaeg saab kohe läbi? Tunne Kelam: kas me sellist vabadust tahtsimegi? (20) Teeme korraliku rahvastikustrateegia – kodanikud tulevad riigikogule appi (29) Peeter Langovitsi tagasivaade: liinile sõitis eurotramm Teadlaste hulk kasvab, aga vahendite hulk jääb samaks. Kuus küsimust teaduse valikutest (1) Arter Telehommikud: ärka ja sära (või maga edasi)! Arteri suur intervjuu robootikateadlase Maarja Kruusmaaga: mõtlemine, kas olen piisavalt tasemel, ei vii edasi. Tegutseda tuleb! (2) VIDEO: Kuidas saada endale superkõhulihased? Filmiarvustus «Kaalust alla»: naerusuine nädalalõpp Helena Maria Reisner: lastele ei tohi valetada! (3) Vallasemad said peksa mis hirmus Tuhk ja tolm: moodsas restoranis võib taldrikult leida mõlemat Galerii: 5 kõige rabavamat elektriautot Genfi autonäituselt! Galerii: Mis oli kõige, kõige... Genfi autonäitusel? Keda peab Genfis kindlasti vaatama? Galerii: Kas see on tõesti tulevik? Kõige põnevamad ideeautod Genfi autonäituselt VIDEO. Mis värv teeb sind võitmatuks? Meelelahutus Koomiks Sudoku

Tuhk ja tolm: moodsas restoranis võib taldrikult leida mõlemat

4 min lugemist
  • Restoraniköögid lisavad toidule maitseks ja värviks ka köögiviljatolmu.
Toidule lisamine. Tolm raputatakse läbi väikese sõela toidule. Fotol on kartul ja hakklihakaste moodsal moel: hapendatud Hiiumaa adrukartul ja rebitud Liiva talu lambaliha. Seda kõike katab sibulakooretolmust läbi käinud jänesekapsas, millele on omakorda sõelutud sibulakoore- ja tomatitolmu. FOTO: Tairo Lutter

Kübeke peeditolmu või näpuotsatäis porrutuhka? Ärge vaadake kelnerit imestunult, kui too restoranirooga lahti seletades tuhast ja tolmust räägib. Moodsas restoranis võib taldrikult leida mõlemat. Nii ka Juures, kus need toitudele maitset lisavad.

Tellijale Tellijale

Peet pole restoranis sugugi mitte ainus tolmuallikas ega porru üksik tuhamaterjal, see võib olla ka jogurt, porgand või hapukapsas.

Eestimaist toorainet, põhjala maitset ning vanu ja uusi köögivõtteid ühte sulatava restorani Juur peakokk Kaido Metsa laotab töölauale karbikesed, kus on kõrvuti juba kasutamisvalmis pulbrid ning kuivatatud köögiviljad, marjad, seened ja maitsetaimed, millest sel päeval pulbrit jahvatama hakatakse.

Seal on peet, tomat, koorega sibul, lillkapsas, till, apteegitill, röstitud must küüslauk, hapukapsas, pohlad, puravikud. Kõik need esindavad kohalikku maitsepaletti nagu ühele Eesti köögi juurtega tegelevale restoranile kohane.

«Sööjad kutsuvad seda tolmuks, kokad pigem pulbriks. Kellele kuidas meeldib,» lausub Metsa ja kinnitab oma praktikale tuginedes, et söödavat tolmu annab teha paljust, isegi lihast, vürtsikilust ja piimasaadustest.

23.03.2018 26.03.2018
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto