Sisukord
Maitsemeel
Postimees
14.04.2018
Eesti Oravad läksid üldkogu eel kraaklema (18) Kes tõi taas välja Eesti lipu? (2) Kiire kokkulepe keerulises seisus (3) Päike meelitab mõnulema Välismaa Üheöösuhe, mis lahvatas inetuks afääriks (6) KOHALIK VAADE. Hispaania kuningapere peab tõele näkku vaatama Ungari suursaadik: meil toimib demokraatia hästi Arvamus Agu Uudelepa analüüs: uue juhi missioon – kas Kaja Kallas suudab oravaratta tasakaalustada? (19) Aarne Mäe: talent tuleb koju Juhtkiri: valitsusel on aasta vigade paranduseks EKI keelekool: eestlase ausõna (3) Jelena Skulskaja: ballett – kas kurttummade keel? Postimees 1999. aastal: rahandusminister väljus kohtust õige mehena (4) Kultuur VIDEO: Mood, mis teeb sind kuumaks Sport Tarmo Kink: Eesti jalgpallis napib professionaalsust (1) Toyota insener kiidab Tänakut: ta teeb meeskonnaga suurepäraselt koostööd! Andrei Ševtšenko sillutas Liverpoolile ja Ragnar Klavanile tee Tallinna (2) Põlva Servitis pakitseb tiitlinälg AK Enn Tõugu: «Arvutil on hing sees» Nädala plaat. Leslie Da Bassi värviplahvatus Kus on siin süžee? Aja auk. Heroiiniauk (1) Kuusteist kirja lähedusele See, mida vahimees näeb Vikerkaar loeb. Kaks suurt Hüvasti ja tere, eesti keel! Mägedega sõbrustamise raamat Peeter Langovits: Mainekas plaadifirma ECM jõudis Eestisse Postimees meenutab: 50 aastat tagasi pandi Eestis alus kolmandale kosmoserevolutsioonile Joosep Värk: miks ajakirjandus valetab? (8) Väga kaalukas jutukogu Arter Matkamas Islandil ja Jan Mayenil ehk maailma lõpus talve pikendamas Arteri suur intervjuu! Rail Balticu juht Baiba Rubesa: Eestlased on pragmaatilised ja usaldusväärsed (4) Justin Petrone kolumn: Eesti esteetika (1) 8 põhjust, miks e-sport on läbi ja lõhki sport, mitte lihtlabane arvutimäng (1) Muusikamüsteerium: kuidas saab tähekesest A-klassi staar? Kana on lahe: sellest saab suurema vaevata kevadise argiroa või peenema peopala Elina Nechayeva hullumoodi kallis «kleit»... Ehk mis on videomapping? VIDEO: Mood, mis teeb sind kuumaks Filmiarvustus «Portugal»: söö, palveta, armasta Eesti kastmes Sõiduproov. Subaru Impreza, Outback ja kui palju maksab õhk? VIDEO: Sukeldu pea ees «Legendide lahingu» kaadritagustesse saladustesse! Meelelahutus Koomiks Sudoku

Kana on lahe: sellest saab suurema vaevata kevadise argiroa või peenema peopala

7 min lugemist
  • Kiire kanapilaff ja vahemereline kanapirukas passivad kevadmenüüsse ideaalselt.
Caesari salat kana ja avokaadoga. FOTO: Britt Paju/«Potipirukast mangokarrini. Kana 50 imemaitsval moel»

«Kana on kevadiselt kerge ja taldrikukaaslaste suhtes vähenõudlik,» kiidab kanaliha Britt Paju, toidublogija ja üks kanale pühendatud kokaraamatu «Potipirukast mangokarrini. Kana 50 imemaitsval moel» autoreid.

Tellijale Tellijale

Tänu sellele, et kana on küllaltki neutraalse ja leebe maitsega, lubab ta endaga ette võtta hoogsamaid köögipiruette ning sobib rohkematesse roogadesse kui mõni muu linnuliha, nendib Britt Paju, kes oma toidublogi ja vastilmunud kanaraamatu tarvis on läbi proovinud kõige erinevamaid kanatoite kergetest salatitest, eksootilistest suppidest ja külluslikest potiroogadest suviste grillivarrasteni. Ka maitsepaleti suhtes pole kanaliha tema sõnul eriti pirtsakas: talle passivad ühtviisi hästi muraka- või tikrimarinaad, magusterav tšillikaste, ingver, sidrun, küüslauk, karri, piparmünt, koriander. Kes tahab eriti lihtsalt läbi ajada, saab läbi ka ainult soola ja pipraga.

Omad lemmikud Britil maitsepaletis siiski on: «Näiteks kana koos suitsutatud paprika, tüümiani või pune ja oliiviõliga on minu meelest alati hea mõte. See kooslus sobib ühtviisi hästi ahjukana ja kanatiibade maitsestamiseks, aga ka grillihooajal kana marineerimiseks.» Mangot ja tšillit paneks ta kastmesse, samuti värske kanasalati sisse. Ka avokaado ja laim on kanasalatile head kaaslased. Isegi üksnes heast oliiviõlist, küüslaugust ja sidrunist piisab, et kokku segada lihtne ning mõnus marinaad. «Kevadsuvisel ajal saab sellele segule värskete ürtidega omakorda iseloomu lisada,» räägib toidublogija. Võimalusi on igatahes tuhandeid, need olenevad ilmast ja meeleolust.

13.04.2018 16.04.2018
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto