Väike röövik ähvardab Aafrika nälga jätta

Taimeasjatundja Lukas Wekesa (vasakul) õpetamas farmeritele nippe võitluseks röövikuga, mis on rünnanud sedagi Keenias Vihiga maakonnas asuvat maisipõldu. Pealtnäha ohutu putukas hävitab põllusaaki igas Aafrika nurgas. FOTO: SIMON MAINA / AFP / SCANPIX

Farmides üle kogu Aafrika teeb esmapilgul süütu ilmega pruuni-beežikirju röövik järjekindlat hävitustööd, riisudes maapiirkondade elanikelt sissetuleku ja ohustades kogu mandri toiduvarusid.

Tellijale Tellijale

Kõigest kahe aastaga on öölaste sugukonda kuuluva Spodoptera frugiperda vastsed vallutanud kolmveerandi Aafrika territooriumist, kui uskuda Briti taimekaitseasutust Põllumajanduse ja Bioteaduste Rahvusvaheline Keskus (CABI).

Kahjuri lemmiktoiduks on mais – põllukultuur, millest sõltub enam kui 200 miljoni väiketalupidaja ja nende pere elatis. Juid nad pole pirtsakad ja suudavad oma aplust rahuldada vähemalt 80 eri taimeliigi kallal.

11.05.2018 14.05.2018
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto