Sisukord
Maitsemeel
Postimees
26.05.2018
Eesti Leidlik idee osutus kaine peaga totraks Noor ilves patseerib linnas ringi Ekspert: tasuta sõidu puhul kaob võimalus varastada (15) Vaid üks pilk… «Ta toodi tinakirstus. Läksin sõtta, et teada, mis temaga juhtus» (8) Nord pääseb õueaedikusse Pagendus, mis polnudki pagendus Majandus Raasukese komitee töövõit (1) Välismaa Gruusia president seob NATO ja ELi liikmesuse majanduse elavdamisega Holland ja Austraalia tahavad MH17 allatulistajad kohtusse tuua (11) Pagendus, mis polnudki pagendus Arvamus Georgi Beltadze: kas või Susivald (2) Edasi 1978. aastal: Eesti NSV delegatsioon tagasi Tallinnas Plekiline aususe etalon (1) Vaid üks pilk… Kilbiga või kilbil? Raasukese komitee töövõit (1) Juhtkiri: kiidusõnad kaljukindlale diplomaatiale (18) Kultuur Mees, kes avastas uue Ameerika (1) Tähesõjad pöörduvad julgelt juurte juurde Sport Kontaveiti peetakse Prantsusmaal mustaks hobuseks Kilbiga või kilbil? PM Kiievis. Jürgen Klopp: Real on seni meist pääsenud Ülevaade: kui kaugele võivad maailma parima kümnevõistlusmaa kaheksa 8000 punkti püüdlejat jõuda? Mart Soidro: Mait Riismani peale mõeldes Tarbija Turu hinnavõrdlus: ilma teevad kaheeurose kilohinnaga maasikad Teadus VIDEO: Kuidas uus tehnoloogia maailma täielikult muudab? Digitaalne salat ja suhe robotiga (1) AK Kuidas õpetada surnud jänest kukeseeni vaatama? Tähtedetagusel misjonitööl Vikerkaar loeb. Visuaalkultuuri roll rahvuse kujunemisel Peeter Langovits: «Õnne 13» hetked Uku talus Ajalugu kui köitev seiklusromaan EKI keelekool: ajaloost ja argisõjakusest (1) Alo Särg: meie mees Euroopa ajaloos - 200 aastat Barclay de Tolly surmast (10) Jaan Tammsalu: ühest suurest eestlasest ning inimeseks olemisest (1) Jelena Skulskaja: teine Moskva, teine Peterburi (1) Eesti rahvaarv suureneb, aga mitte enam kaua (15) Arter VIDEO: Kuidas uus tehnoloogia maailma täielikult muudab? Digitaalne salat ja suhe robotiga (1) Rabarberiga algab suvi VIDEO: Mis on sama elutähtis nagu õhk ja uni? (2) Justin Petrone: unustatud unistus (1) Neeme Raud: asjade kadumise aeg… kas järgmised ongi raamatud? (1) Filmiarvustus «Raamatuklubi»: värvikas näitlejakvartett lööb ekraani särama Arteri suur intervjuu! Olav Ehala: Minu looming on nii Eesti-keskne, et siin ta on ja siia ta jääb Sõiduproov. Volkswagen Touareg: väljapeetud lipulaev Meelelahutus Koomiks Sudoku
minu meedia
Minu Meedia digi­paketiga saad piiramatu ligipääsu Postimehe ja maakonnalehtede tasulisele sisule nii veebis, mobiilis kui tahvlis.
Telli minu meedia

Rabarberiga algab suvi

6 min lugemist
  • Rabarber läheb smuutis hästi paari banaaniga, salatis porgandiga.
Parim aeg rabarberit süüa on siis, kui varred on veel noored. FOTO: Tiit Koha

Aiamaal lopsakaks visanud rabarberipõõsas kuulutab Eesti köögis suvehooaja algust. Kokaraamatusse «Lihtne ja tervislik» käepäraseid ja tervisesõbralikke retsepte üles tähendanud Sirje Rekkor ei saanud seal mööda ka rabarberist, soovitades selle vahukoorega maitsvaks vahuks lüüa või maasikatega moosiks keeta.

Tellijale

Esimese suure rabarberiisu vaigistab Sirje Rekkor mõne ampsu suhkrusse kastetud rabarberivarrega. «Nii juba lapsepõlvest peale,» ütleb paljudele toidukoolitustelt, kunagi Maalehe Targu Talita veergudelt ja praegu kuukirjast 60+ tuttav kokandus(aja)kirjanik.

Edasi vallutab tema köögi muu kodune rabarberiklassika. Teiste seas pisarakook, kus rabarber on kaetud õhulise besee ja rabarberipisaratega. Või purukook või hoopis kunagine lapsepõlvelemmik, vanaema retseptivihikust pärit pärmitainapõhjal küpsetis, millel katteks kiire rabarberikeedis ja kohupiimakiht ning neil omakorda pärmitainaribad. Pere väiksemad söövad hea meelega saia kõrvale rabarberikisselli, kus võib ära kasutada viimased sügavkülma jäänud maasikad. Samuti on Rekkori kodus popp rabarberijook, mis segatakse kokku mahlaks keedetud ja kurnatud rabarberist. Suhkru või meega saab sellest mõnus janukustutaja ja tahtmise korral võib mahla veega lahjendada.

25.05.2018 28.05.2018
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Minu Meedia kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Minu Meedia konto