Sisukord
Maitsemeel
Postimees
17.02.2020
Toetuste arestimine külvas abivajajates segadust (7) Eesti Apteegireformi ilmselt enam ei väära (1) Soome meri andis välja pool aastat kadunud pärnaka (1) Valvekaamera õppesõiduautosse? Pigem mitte (2) Aevastamishooaeg varsti käes Majandus Eripärased hotellid raputavad Tallinna (1) Jahenev tööturg vähendab nõudlust töökäte järele 2500 ühendust taotlevad tuludeklareerijate annetusi Välismaa Karmid piirangud näivad pidurdavat viiruse levikut Hiinas Kaljulaid: Euroopa peaks suutma rohkem ise hakkama saada Tosin sõjandustrendi: mida ütleb maailma kohta raport «World Military Balance 2020»? Põhilise julgeolekumurena jäid Müncheni konverentsil kõlama Hiina ja Liibüa Arvamus Juhtkiri: läänetuse lainetus (9) Toomas Toomsalu: sääsereis ja surmakutsar Mart Raudsaar: sõnavabadus ei tähenda ajuvabadust (10) Madis Somelar: minister peaks õpetajatega arvestama Kristjan Vassil: kliinikum vajab muutusi Kultuur Svetlana Aleksijevitš: kirjutamisel juhindun vaistust Anu Raua kunstiteos kroonib Tartu rahu lepingut Elutoasõbralikuks tehtud õuduslugu Sport Taas maailmarekordit nihutanud Duplantis: kavatsen tulevikuski piire kompida Guardiola-ajastu lõpp Manchester Citys? PM ROOTSIS ⟩ Evans näitas, et MM-tiitel on tänavu väga lahtine Loginov jäi norralaste hammaste vahele Vana rekordi alistanud Nazarov: ma ei oodanud sellist aega Tartu Kümmekond entusiasti läbis pika Tartu maratoni raja joostes Laest kukkunud krohvilahmakas sundis spordisaali sulgema Linn tahab nõudeid äpitaksodele karmistada Vehkleja Julia Beljajeva kella ei vaata Romantiline ja suviselt muretu «Talve» Meelelahutus Koomiks Sudoku
minu meedia
Minu Meedia digi­paketiga saad piiramatu ligipääsu Postimehe ja maakonnalehtede tasulisele sisule nii veebis, mobiilis kui tahvlis.
Telli minu meedia

Rabarberiga algab suvi

6 min lugemist
  • Rabarber läheb smuutis hästi paari banaaniga, salatis porgandiga.
Parim aeg rabarberit süüa on siis, kui varred on veel noored. FOTO: Tiit Koha

Aiamaal lopsakaks visanud rabarberipõõsas kuulutab Eesti köögis suvehooaja algust. Kokaraamatusse «Lihtne ja tervislik» käepäraseid ja tervisesõbralikke retsepte üles tähendanud Sirje Rekkor ei saanud seal mööda ka rabarberist, soovitades selle vahukoorega maitsvaks vahuks lüüa või maasikatega moosiks keeta.

Tellijale

Esimese suure rabarberiisu vaigistab Sirje Rekkor mõne ampsu suhkrusse kastetud rabarberivarrega. «Nii juba lapsepõlvest peale,» ütleb paljudele toidukoolitustelt, kunagi Maalehe Targu Talita veergudelt ja praegu kuukirjast 60+ tuttav kokandus(aja)kirjanik.

Edasi vallutab tema köögi muu kodune rabarberiklassika. Teiste seas pisarakook, kus rabarber on kaetud õhulise besee ja rabarberipisaratega. Või purukook või hoopis kunagine lapsepõlvelemmik, vanaema retseptivihikust pärit pärmitainapõhjal küpsetis, millel katteks kiire rabarberikeedis ja kohupiimakiht ning neil omakorda pärmitainaribad. Pere väiksemad söövad hea meelega saia kõrvale rabarberikisselli, kus võib ära kasutada viimased sügavkülma jäänud maasikad. Samuti on Rekkori kodus popp rabarberijook, mis segatakse kokku mahlaks keedetud ja kurnatud rabarberist. Suhkru või meega saab sellest mõnus janukustutaja ja tahtmise korral võib mahla veega lahjendada.

15.02.2020 17.02.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Minu Meedia kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Minu Meedia konto