N, 19.05.2022

Kuidas tarbija toitu ostes petta saab?

Maria Joost
, reporter
Kuidas tarbija toitu ostes petta saab?
Facebook Messenger LinkedIn Twitter
Comments
JRC laborites kontrollitakse kvaliteetveinide vastavust ELi seatud tingimustele. Näiteks ei tohi kvaliteetveini olla lisatud vett ega suhkrut.
JRC laborites kontrollitakse kvaliteetveinide vastavust ELi seatud tingimustele. Näiteks ei tohi kvaliteetveini olla lisatud vett ega suhkrut. Foto: Maria Joost

Tarbijaid saab toiduga petta mitut moodi. Näiteks oliiviõli puhul võivad tootjad asendada mingi osa oliiviõlist odavama mandliõliga, millest tarbija ei pruugi aru saada.

Või asendatakse esimese pressi oliiviõli rafineeritud oliiviõliga. Ühtlasi võib tootja tarbijat petta ka geograafiliselt: näiteks seisab sedelil päritolumaana Itaalia, kuid tegelikult on õli pärit Indoneesiast. Tarbija petmine on ka see, kui tootja väidab, et nende õli on toodetud vastutustundlikult, kuid tegelikult ei ole.

Märksõnad
Salvesta lood hiljem lugemiseks!
Minu lood
Eesti uudised
Majandus
Maailm
Arvamus
Kultuur
Tarbija
Tagasi üles