
«Peame harjuma vähem liha ja kala sööma ning kokad selle tuules oma loomingus rohkem aedviljadele rõhku panema,» sõnastab Tallinnas käinud Michelini tärniga pärjatud nimekas Prantsuse kokk Frédéric Vardon kokandusmaailma järgmise suure eesmärgi.
«Peame harjuma vähem liha ja kala sööma ning kokad selle tuules oma loomingus rohkem aedviljadele rõhku panema,» sõnastab Tallinnas käinud Michelini tärniga pärjatud nimekas Prantsuse kokk Frédéric Vardon kokandusmaailma järgmise suure eesmärgi.
Suurtööstuslikul loomakasvatusel pole kliima soojenemise tõttu helget tulevikku ja maailmameri on varsti kaladest tühjaks püütud. «See on reaalsus ja suur muutus, millega kokad peavad kogu maailmas lähikümnenditel toime tulema,» tõdeb Tallinnas Dom Pérignoni šampanjamaja Vintage Experience õhtusöögil koos Ore peakoka Silver Saaga süüa teinud Prantsuse kokandustipp Frédéric Vardon (51).