Sisukord
Maitsemeel
Postimees
12.01.2019
Eesti Kremli-hõnguline trollivabrik laieneb, Facebook annab vastulöögi (51) Valimisprogrammid: kõigile, turvaliselt ja kindla peale (19) Tunnelite Tallinn: linn ihkab raudtee alla arvukalt uusi käike (2) Hambaravisoodustus ajendab mõnikord arsti vahetama Majandus Salakaubavedaja pihtimus: Eesti piirivalvuritel pole midagi parata (10) Intressitõus jagab pangad kahte lehte Indrek Neivelt palkas Kristjan Järvani Välismaa Venemaad hoiab eliidi ja rahva konflikti eest Putini isik (17) Venezuela diktaator vihastab naabreid (2) Arvamus Juhtkiri: liba-Markus ja vale-Oksana (4) Ester Põldma: kas raha- või suhtlemiskriis? (1) Südamega Euroopasse Mis oleks, kui... poleks teinud? (25) Sajandi lahutus Summutatud hääl sai võidu Kultuur Operetikuninga nostalgilised sügismanöövrid Sport Soome seljatati, kuid praak vajab väljaravimist Kahekordne olümpiahõbe: Eestisse võiks ju suisa elama tulla! (1) Legend, kelles peitub natuke Alex Fergusoni ja natuke Kimi Räikköneni Andres Vaheri kommentaar: pistaks äkki mõõgad tuppe… (1) Kuhu jäi Kregor Zirgi oodatud arenguhüpe? Eesti parim seliliujuja lõpetas karjääri Tallinn Tunnelite Tallinn: linn ihkab raudtee alla arvukalt uusi käike (2) Kodu Hea sisekujundus hoiab talvemasenduse eemal AK Sel aastal tähistatakse Tallinna 800. aastapäeva. Milline oli meie pealinna varaseim algus? (13) Arter Kogenud diplomaat Tiina Intelmann: diplomaatias on koridorid sageli väga kitsad ja pimedad (1) Arteri suur lugu! Tõnu Aav: Elu ilma armastuseta on igav! (1) Piilume legendaarse MK-etapi telgitagustesse Neeme Raud: lahtiste ajaliigeste lõgina aeg Eesti tõelised hirmuvalitsejad hoiavad end varju Ootamatu elupööre: Eesti endine tippkarateka uuendab Los Angelese prügiäri Titaga ümber maailma? Miks mitte! Prantsuse tippkokk Tallinnas: harjuge vähem liha ja kala sööma Sõiduproov. Ameerika unistus: Volvo S60 tuleb uuelt kodumaalt 9 nippi, et Spotifyst viimast võtta Meelelahutus Koomiks Sudoku
minu meedia
Minu Meedia digi­paketiga saad piiramatu ligipääsu Postimehe ja maakonnalehtede tasulisele sisule nii veebis, mobiilis kui tahvlis.
Telli minu meedia

Prantsuse tippkokk Tallinnas: harjuge vähem liha ja kala sööma

6 min lugemist
Pariisi ja Hong Kongi restoranide Le39V peakokk Frédéric Vardon Tallinnas. Tema Pariisi restoranile omistati 2012. aastal Michelini tärn. FOTO: Margus Johanson

«Peame harjuma vähem liha ja kala sööma ning kokad selle tuules oma loomingus rohkem aedviljadele rõhku panema,» sõnastab Tallinnas käinud Michelini tärniga pärjatud nimekas Prantsuse kokk Frédéric Vardon kokandusmaailma järgmise suure eesmärgi.

Artikkel kuulatav
Minu Meedia tellijatele
Tellijale

Suurtööstuslikul loomakasvatusel pole kliima soojenemise tõttu helget tulevikku ja maailmameri on varsti kaladest tühjaks püütud. «See on reaalsus ja suur muutus, millega kokad peavad kogu maailmas lähikümnenditel toime tulema,» tõdeb Tallinnas Dom Pérignoni šampanjamaja Vintage Experience õhtusöögil koos Ore peakoka Silver Saaga süüa teinud Prantsuse kokandustipp Frédéric Vardon (51).

Vardonile endale ei ole see kuigi keeruline, sest puu- ja köögiviljad kuuluvad ammuilma tema meelistooraine hulka. Neid kui olulist värvi-, maitse- ja tekstuurilisa armastab peakokk rohkelt kasutada ka oma kahes Le39V – lühend aadressist – restoranis, millest üks, Michelini tähega, asub Pariisis Champs Élysées’ lähedal ja teine Hongkongi tornmaja 101. korrusel. Viimati mainitud kohast avaneb lummav vaade suurlinnale ja lahesopile. Päevas kasutatakse tema köögis keskeltläbi poolsada eri sorti aedvilja.

11.01.2019 14.01.2019
EELMINE
JÄRGMINE
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Minu Meedia kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Minu Meedia konto