Sisukord
Maitsemeel
Postimees
09.03.2019
Eesti Koalitsioonivariandid kahanesid kahele (63) GRU jälgedel Salisbury 123-meetrist kirikutorni vaatamas «Ma ei suuda enam siin kontoris olla. Mul on vaja mingit inimese lugu!» Helme libastumine tõi venekeelse aasta arvamusloo tiitli (1) Maakonnalehtede lood kuuluvad Eesti tippu Majandus Hiinlaste tunneliraha teeb Eesti ettevaatlikuks (28) Korteriturul domineerivad kaks võimsat liidrit Välismaa Sipilä taganemist peetakse sammuks valimisvõitluses Manaforti ootab vangla Arvamus Kallas tuli, võitis ja põrus (31) Närtsinud jaanalinnu lõpp (1) Teise ešeloni valu ja võlu (2) Rõõmuta ajastu algus (1) Psühholoog Aave Hannus: miks nad ikkagi dopingut kasutavad ehk kuhu kaovad au ja häbi (8) Kultuur Ela kiirelt, sure keskealiselt Riffarrica raju rififolk Säästu-Puškini parimad palad Kodu Kevadist suurpuhastust annab kõvasti kergendada (1) AK Psühholoog Aave Hannus: miks nad ikkagi dopingut kasutavad ehk kuhu kaovad au ja häbi (8) EKI KEELEKOOL: naabersõnad ehk kuidas sõnal sabast kinni saada (1) Neuroloogiline mitmekesisus ja selle tulevik Arter Armastatud näitlejad näitasid sportlastele koha kätte Jüri Kolk: Lugemise väljakutse - kes soovitaks head raamatut? Tavatu muusika huvi viis hiidlase Hollywoodi tööle Lihtsate lumemeeste aeg on möödas! Filmiarvustus: «Greta». Psühholoogiline painaja, kus Isabelle Huppertist saab hurmav koletis Uus nähtus restoranis: eelroogadest kõht täis Vapiloom. Esimene nelikveoline Audi ehk Ur-Quattro Kolm mobiilitrendi, mis meile kevadisel kongressil ette anti Multitalent Beatrice lajatab: minid on tüdrukutele, mitte naistele! Meelelahutus Koomiks Sudoku

Uus nähtus restoranis: eelroogadest kõht täis 

5 min lugemist
Toiduseiklus: õhtusöögi võib restoranis kokku panna üksnes eelroavalikust. FOTO: Scanpix/Panthermedia/ Monkeybusiness Images

Klassikaline õhtuöök ehk eelroog, pearoog, magustoit – tänan, ei! Neeme Raud kirjutab niinimetatud väikeste taldrikute võidukäigust maailma restoranides, mida on tagant lükanud nii soov üha uute maitseelamuste järele kui ka lumehelbekeste põlvkonna söömisharjumused.

Artikkel kuulatav
Postimees digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Toidupealinnade söögikohtades levib komme üksnes eelroogadega piirduda – see on soodsam ja moodsam, pealegi põnevam. Näiteks kolme peale võetakse viis-kuus eri eelrooga ja põhikäigust loobutakse.

Oma rõõmuks pean tunnistama, et olen viimastel aastatel maailma toidulinnades – lisaks New Yorgile ka Londonis, Milanos, Barcelonas, Madridis ja Moskvas – üha rohkem hakanudki märkama just sellist õhtusöögile lähenemist. Söömaaegu valitsevad eel-, mitte põhiroad, ehkki just viimaseid on seni peetud kokkade meeskonna gastronoomilisteks meistriteosteks ja söögiõhtu peategelasteks. Paraku on just praadide nimekiri üha rohkem muutunud viimaseks, millele menüüs pilk heidetakse, pigem rõõmustatakse selle üle, kui palju toiduseiklusi pakuvad söögikohad just oma hõrgutavate small plate’ i ehk väikeste taldrikute või plate to share ehk seltskondlikuks maitsmiseks mõeldud eelroavaagnatega, kust igaüks omale meelepärast võtab. Taldrikud ise ei pruugigi alati teab mis väikesed olla, nii lihtsalt kutsutakse sellist serveerimisviisi.

08.03.2019 11.03.2019
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto