Sisukord
Maitsemeel
Postimees
16.03.2019
Eesti Eestile koidab uduse jutu koalitsioonilepe (80) Polaarlegend Viktor Bojarski kiidab Eesti Antarktika-algatust Majandus Tulest ja liivast saavad kirkad klaaspudelid Välismaa Mošeeründaja tappis Breiviki eeskujul (1) Kohut mõistetakse vaid ühe verisel pühapäeval tulistanud sõduri üle Arvamus Toomas Toomsalu: keda peatab piirimüür? (9) Juhtkiri: millest räägib koalitsioonilepe? (36) Erkki Koort: müüride kaudu ühendatud (2) Ene-Margit Tiit: väikesed kirstud ja suured arvud (12) Kultuur Üks kvaliteetkirjanik juures Harare baarist galaktikasse Veidrikud seiklevad edasi Juurikas: Vastamata kõned Veretöö vanalinna serval Sport Eesti eest talaaris ja hokikepiga Gunnar Männik: Trennikaifi jahil Kodu Kodule sobiva stiili leidmine võib olla paras pähkel AK Toomas Toomsalu: keda peatab piirimüür? (9) Erkki Koort: müüride kaudu ühendatud (2) Ene-Margit Tiit: väikesed kirstud ja suured arvud (12) Arter Eesti võib leetriloteriil saada peavõidu (1) Perearst Karmen Joller: lapsel on õigus oma tervisele President Kaljulaid ajab Eesti asja ka hommikujooksu tehes (13) Ženii aeg Eestis jäi üürikeseks (3) Tallinna avalikud naised Uue Eesti filmi arvustus: Mehed. Piinamine! Tulevikukokandus on toidujäägivaba VIDEO + SUUR GALERII: Millisele paradiisisaarele minna? Genfi autonäitus. Kuidas Eesti tegi ajalugu ja mil moel müüdi Koenigsegg? (5) Genfi autonäitus. Mis on kõige põnevamad uudismudelid? Tähelepanu, valmis, moestart! Meelelahutus Koomiks Sudoku

Tulevikukokandus on toidujäägivaba

7 min lugemist
Valge grillkala angervaksase võikastme, kartulite ja sibulaga. FOTO: Nikola Tomevski

Kui tahate teada, kuidas maitsevad köögiviljakeldri viimased, öö otsa hapendamissettes küpsenud juursellerid vinnutatud singi ja pimento pipra kastmega, võite lunastada pääsme hispaaniapärasele nulljäägi-õhtusöögile, mille kokkade meeskonnas teeb Peeter Piheli kõrval süüa ka Hispaaniast pärit Albert Franch Sunyer.

Artikkel kuulatav
Postimees digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Hooaja viimaste juurselleritega 21. märtsil Eesti ja Hispaania kööki ühendav kokandusseiklus restoranis Ö mõistagi ei piirdu. Kahe võimalikult toidujääkidevaba ja keskkonnasäästlikku kokkamiskultuuri edendava koka, eestlase Peeter Piheli ja katalaani Albert Franch Sunyeri juhtimisel pakutakse kuuekäigulisel õhtusöögil ka ajalehes küpsetatud porrut, valget grillkala angervaksase võikastmega, puule unustatud õunu õllepruulist jäänud linnastega.

Inspiratsiooniks on sel õhtul küll Hispaania, kuid enamik toiduaineid tuleb taldrikule Eestist, ka Peeter Piheli Kotzebue pagari- ja lihaväärindamiskojast. Läbivaks jooneks kahe maa köögi segamisel on viimastel aastatel kokanduses aina jõulisemalt esile tõusev vastutustundliku ja säästliku söögitegemise suund, kus annavad tooni mõisted trash cooking ehk nn prügikokandus ning zero waste ehk nulljääk.

15.03.2019 18.03.2019
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto