Sisukord
Maitsemeel
Postimees
19.02.2020
Ilves: loodan, et lääs ei ole veel lõppenud (4) Eesti Küberpättide nahka läks 13 miljonit eurot Apteekrid andsid reformipöörajate vastu turmtuld Tallinna linnapolitsei saatis Maardu taksojuhtidele ultimaatumi Mäggi: Eestil on Hiinast rohkem võita kui kaotada (1) Pärnu võimuliit läks lõhki Jäävaba meri ajas hülged poegima laidudele Majandus Riigifirma napsas kuluka võidu Saksamaa ja Euroopa huvid käivad käsikäes Välismaa Venemaal kaalutakse ekspresidentide puutumatust (1) Rootsis valmis maailma suurim vastlakukkel Torm tõi Iiri rannikule hüljatud laeva Arvamus Juhtkiri: rekordhind ja kaotatud aastad (2) Arved Breidaks: Tehvandile suusahall (1) Paloma Krõõt Tupay: presidendi punane joon (4) Marek Sammul: suletus toodab konnatiike Indrek Leppik, Viljar Kähari: Eesti pakub katuseta maja Erkki Bahovski: kodanike Euroopa (1) Meie Eesti Aimar Altosaar: Eesti rahva küpsustunnistus Sergei Metlev: manifest kui kahtlusi vaigistav lootus (1) Kultuur Jaan Krossi põrgu ja purgatoorium Kommunism veetles vaid kodanlikust spliinist? Sport Türgi korvpallur võttis uue nime Heino Endeni järgi Kodus teise kuldmedali teeninud Wierer: värisesin viimases tiirus päris palju Anett Kontaveit pääses Dubais teise ringi Anett Kontaveit: sisehallist välja minek tahab harjumist, aga sain hästi hakkama Tartu Aksel Part: autosõit kui asotsiaalne tegevus (1) Mall Värva: loodusega koosolemise ilu ja võlu Prokuratuur täpsustas Valvo Semilarski süüdistust Miss Valentine toob Tartusse 35 riigi parimad võimlejad Raatuse koolis püsivad pinged löövad direktori Toomas Kingu vererõhu lakke Piinatud hinged treppidel Meelelahutus Koomiks Sudoku
minu meedia
Minu Meedia digi­paketiga saad piiramatu ligipääsu Postimehe ja maakonnalehtede tasulisele sisule nii veebis, mobiilis kui tahvlis.
Telli minu meedia

Emadepäevaks: küpseta inglikooki või tee kihilist kausimagusat

4 min lugemist
Inglikook vaarikatega. FOTO: Eero Vabamägi

Isegi need suured ja väikesed inimesed, kes end argiselt köögis just väga kindlalt ei tunne, leiavad Claudee Kookide perenaise Kristiina Lehola koogisoovitustest midagi, millega emadepäeval ema rõõmustada. Olgu see kohev inglikook, kihiline kausimagus või tuttav küpsisetort, marjapillerkaar ehib neid kõiki.

Artikkel kuulatav
Minu Meedia tellijatele
Tellijale

Inglikook – kindlasti leidub neid, kes seda koogiklassikat mäletavad või väga hästi teavad. See on õhuline ja kohev munavalgebiskviit, mida emad-vanaemad ühtelugu kodus küpsetasid ja mille alguslugu ulatub kaugele Ühendriikidesse.

Kristiina Lehola, kes aastate eest Matilda kohviku krudiseva ja laimikreemise Pavlova koogiga magusajüngrite seas kuulsaks sai ning praegu Claudee Kookide firmanime all sedasama Pavlovat küpsetab, meenutab oma nõukogude aega jäänud lapsepõlvest, et tema ema koogirepertuaaris oli inglikoogil kindel koht.

«Mingil põhjusel on see pildilt kuidagi kadunud,» nendib Kristiina Lehola. Kahju, sest tegu on lihtsa küpsetisega, rasvavabaga pealegi. Nime poolest sobib see aga emadepäeva eriti hästi. «Tasub proovida,» kiidab väikeäri perenaine, kes on oma Pirital sisse seatud kondiitritoas seda korduvalt katsetanud. Tema käe all inglikook, nagu ka kõige tavalisem biskviit või besee ei pirtsuta – ei vaju lössi ega jää küpsetusvormi külge kinni. Viimast kipub aga juhtuma, sest inglikoogi puhul vormi rasvainega ei määrita. Kõige õigem on seda küpsetada rõngasvormis, mille keskel on auk. Kui sellist majapidamises pole, sobib Lehola sõnul vabalt ka kõrgem ümmargune koogivorm – sel juhul võiks vormi põhja katta küpsetuspaberiga.

18.02.2020 19.02.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Minu Meedia kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Minu Meedia konto