Sisukord
Maitsemeel
Postimees
22.02.2020
Eesti Viljandi valmistub võõrustama presidendi pidu (7) Süda läheb soojaks ja hingele pai – pannakse tähele Mida teha vabariigi aastapäeval? (2) Majandus Põhjamaade pankade veri hakkas viimaks hüübima Välismaa «Ihne nelik» keeldus kriipsugi taandumast (34) KOHALIK VAADE ⟩ Kolmejalgsed vallandasid Leedus liiklusraevu (15) Liibüas evakueeriti sõja jalust mitu tuhat kaamelit Arvamus Juhtkiri: viinarindel muutustega (5) Evelyn Kaldoja: valgustav lobiabsurd (1) Õlitööstuse eestkõneleja (6) Sipsik elab veel! (1) Läti ema eksirännakud (2) Esitus, mis tõi pisara silma Kertu Birgit Anton: kliimapööret ei tehta meie eest ära (24) Kultuur ELBERT TUGANOV 100 ⟩ Filmiarhitekt, kes ehitas Eesti animatsioonikiriku Loosiõnn innustas rahvariideid uurima Sport Eesti mehed vollemaailma absoluutses tipus Taavi Libe: kuidas tuua inimesed video­mängude abil spordi juurde? EAL nõuab Rally Estonia korraldamise eest meeletut summat (1) Kriisk: presidendiamet oleks minu olümpia Soomlase ajastu start jahmatas isegi suuri optimiste Kliima Uus normaalsus: jäävabal talvel sööb torm Eesti randa nagu labidaga Merendus Hiina viirus muserdab maailma laevandust AK Tehnoloogiagigantide uue põlvkonna juhid Liiga hilja ja poolikult tehtud otsus Ukraina ekspert: «Ilma Venemaa otsese sekkumiseta oleks see sõda varsti läbi» (84) Hasso Krull: maa, rahvas ja riik (21) VIDEO ⟩ Kunst sinu ümber. Dokumentaalne poeet Kristina Norman ELBERT TUGANOV 100 ⟩ Filmiarhitekt, kes ehitas Eesti animatsioonikiriku Kus poliitik ees, seal bandiidid taga Nädala plaat. Nagu seest külm juustuburger Nädala plaat. Ruttab aeglaselt keset üksildasi masse Kutse presidendi vastuvõtule Juurikas. Eesti tänab (5) Arter Depressiooni põrgust pääsenud Liis Velsker: emotsioonide kõikumine oli nii metsik, et ma enam ei jaksanud nendega tegeleda (4) Käputäis Eesti «kurjategijaid» Siberi kolkas... Viirusest ohtlikum (36) Kaitsja, kes võib mõnikord osutuda tapjaks VIDEO. Mägine Itaalia: hirmud, viirastused ja maagia Ei karjet, ei kõmakat, matkaja lihtsalt kadus teelt Ekstreem-Sipsiku seiklused Umbe hää süük!* Arter otsis võrumaist pidupäevamaitset Loosiõnn innustas rahvariideid uurima Superstaar Anne Veski: «Paabulinnuks ei pea saama!» (1) Kodune helisüsteem 10 000 euro eest. Eestis loodud Audese tippkõlarid valmivad kuulmise järgi (22) Meelelahutus Koomiks Sudoku
minu meedia
Minu Meedia digi­paketiga saad piiramatu ligipääsu Postimehe ja maakonnalehtede tasulisele sisule nii veebis, mobiilis kui tahvlis.
Telli minu meedia

Narva kohvikud ja restoranid kutsuvad sööma: Narva jõe promenaadil peetakse toidulaata

5 min lugemist
Tartu ülikooli Narva kolledži kohviku Muna peakokk Oleksandr Karnaki valmistatud kama-õlle paneeringus silmud õrnsoolakurgisalatiga. FOTO: Ilja Smirnov

Tänasteks lõunatundideks vallutavad Narva jõe promenaadi kohalikud söögikohad. Teiste hulgas astub toidulaadal «Narva maitsed» üles kohvik Muna eesotsas peakoka Oleksandr Karnakiga, kes sobitab Narva toidukaardi delikatessi, siugjaid jõesilmusid kama-õlle paneeringu, värske kurgi ja rohke rohelisega.

Artikkel kuulatav
Minu Meedia tellijatele
Tellijale

Üks asi, mis Narva kohviku Muna ukrainlasest peakokka Oleksandr Karnaki Eestisse jõudes tõeliselt imestama pani, oli siinne pannkoogikirg. «Kuidas küll kõik armastavad pannkooke! Isegi Venemaal ei sööda neid nii palju,» tähendab lõbusalt noormees, kel muu hulgas on selja taga kokapraktika kuulsa briti (tele)koka Jamie Oliveri käe all Londonis ning ligi kuus aastat tööd tema Jamie’s Italiani frantsiisirestoranides Peterburis ja Moskvas. See viis ta ka Itaalia kokkade juurde Napolisse õppima, kuidas sünnib see kõige autentsem, värskem ja kodusem Itaalia toit, sest just sellist kööki Jamie Oliveri Itaalia stiilis restoranid pakuvad. «Väikese britiliku tvistiga muidugi,» lisab Muna peakokk, kes tegeleb ka n-ö kokanduslike start-up’idega, nõustades uuenduskuuril restoranikööke või aidates neil alustada.

21.02.2020 24.02.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Minu Meedia kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Minu Meedia konto