Sisukord
Majandus
Postimees

Poed jätavad toidu puhtuse tootja vastutusele

3 min lugemist
Köögivili FOTO: Arvo Meeks/Lõuna-Eesti Postimees

Kauplused müüdava puu- ja juurvilja kvaliteeti ja puhtust ei kontrolli, vaid loodavad tootjatele ja tarnijatele, kuigi mõni kett kontrollib ise näiteks omamärgitooteid.

Artikkel kuulatav
Postimees digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Nädal tagasi avalikustatud riigikontrolli toiduohutuse auditist selgus, et ametnike tegemata töö tõttu pole tarbijatel aimugi, kui palju ohtlikke taimekaitsevahendite jääke me iga päev toiduga sisse sööme. Taimekaitsevahendite mõju inimese tervisele ei uurita Eestis üldse ning järelevalvet tehakse ainult nende ainete jääkide piirnormide ületamise üle toidukaubas.

«Laborit kaupluse tagaruumis ei ole. Meie võimuses on kontrollida kaup silmaga üle ja veenduda, et riiulitele jõuaks värske ja hea väljanägemisega kaup,» vastas Selveri äriarvestuse juht Kristjan Anderson küsimusele, kuidas tagab kett puu-, juur- ja köögivilja ohutuse. Tema sõnul langeb see ülesanne puu- ja juurvilja kasvatajatele ja vahendajatele.

15.06.2019 18.06.2019
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto