Sisukord
Maitsemeel
Postimees
20.07.2019
Eesti Endine Kanepi poliitik töökiusus süüdistatud direktori ametisse valimisest: «Oleksin pidanud uurima, miks ta eelmises koolis direktori kohalt lahti sai» (14) Seadus jätab noore murega üksi (1) Välismaa Borõslav Bereza: keskmine ukrainlane ei mõista riigi toimimist (9) Arvamus Juhtkiri: kui kaugele hüppame nüüd? (4) Kadri Kuulpak: kui kõik «menetlevad» ja «tegelevad», kaob julgus (4) Keerulise manöövri tulemus (5) Haruldane eestlane (2) Metallica viib Tartu San Franciscosse (2) Facebook hävitab krüptoraha (4) Kultuur Folgil jutustatakse isiklikke lugusid Viimase sauruse kõbusad korinad (4) Sport Euroopa suurklubid tulevad koju kätte Sten Priinits ihkab suuremat tapjainstinkti Mart Soidro: ETV spordi veidrad valikud Tervis Sul on akne? Sa pole üksi! Ideaalne Instagram on surnud (4) Arter Diplomaat Margus Kolga: Kui inimesed hakkavad maailmas liikuma, on võimalik, et tekivad konfliktid (2) Okse, mürk ja maasikad – sissevaade eestlaste paanikahoogu (4) Justin Petrone: varem või hiljem lähevad kõik Mussolini mõõtu egod plaksuga lõhki (12) Viimne elulootus vanalinnas: rattabrigaad päästab surmasuust Sul on akne? Sa pole üksi! Ideaalne Instagram on surnud (4) Ekspeditsioon stardib Venemaalt: mida kinkida Kroonlinna muuseumile? (2) Türklanna tuli Eestisse reisiäri ajama Mulligalerist Kristel Voltenberg kogub mulle. Suvesoovitused kihisevaks joogiks (1) Sõiduproov: Hyundai i30 Fastback N. Ei ole kohta uimasele juhile Telefonidega võlurid tänavatel seiklevad Harry Potteri mängus Meelelahutus Koomiks Sudoku
minu meedia
Minu Meedia digi­paketiga saad piiramatu ligipääsu Postimehe ja maakonnalehtede tasulisele sisule nii veebis, mobiilis kui tahvlis.
Telli minu meedia

Mulligalerist Kristel Voltenberg kogub mulle. Suvesoovitused kihisevaks joogiks

5 min lugemist
Kristel Voltenberg ühel oma reisidest śampanjamaale. Fotol on ta külas ülemöödunud sajandi algusest tegutsenud Drappier` śampanjamajas, mida ta praegu Eestis esindab. FOTO: Olga Makina

Järgmisel nädalal peetakse Hiiumaal Kärdlas esimest korda VahuVeini Viikendi. Arter uuris Eesti kõige popimalt šampanjablogijalt ja hiljuti suvepealinnas Pärnus Eesti esimese mullijookide festivali Mullfesti korraldanud Kristel Voltenbergilt, milliseid kihisevaid jooke tema suveajal eelistab.

Artikkel kuulatav
Minu Meedia tellijatele
Tellijale

Uskuge või mitte, kuid selle aasta esimesel päeval šokeeris Eesti ainsat šampanjadele ja vahuveinidele pühendatud Mulligaleristi blogi (mulligalerist.blogspot.com) pidav jurist Kristel Voltenberg oma külalisi sellega, et pakkus neile tervituseks küpsemat aastakäigu- ehk vintage-šampanjat ühes Ukraina soolapeki salo imeõhukeste, vähem kui millimeetripaksuste viiludega. «Need kaks sobivad suurepäraselt,» kinnitab mulligalerist ja pakub välja teisegi äraproovitud võimaluse, kuidas seltskonna maitsemeeli üllatada: soolakad kartulikrõpsud koos mõne mineraalsema vahuveini või šampanjaga. Viimastest sobiks näiteks vaid valgetest viinamarjadest, enamasti Chardonnay’st tehtud Blanc de Blancs’id (valged valgetest).

Nimelt pole kihisevas šampanjamaailmas enam ammu rangeid reegleid, mis ütleksid, millal või millise toiduga seda tohib pruukida, millisega mitte. Rääkimata sellest, et varem pigem traditsiooniliseks pidude-vastuvõttude tervitusjoogiks peetud šampanjast on saanud rüübe, millega võib vabalt kulgeda läbi kogu õhtusöögi eelroast magustoiduni välja. «Šampanja on vägagi toidusõbralik vein,» tähendab Voltenberg. Alustuseks valitakse neist enamasti kergemad ja kuivemad, edasi vanemad ja maitserikkamad, pearoa juurde aga kõige väärikamad-küpsemad. Desserdiga istub magusam «mull» või siis hoopis šampanjamajadest pärit dessertvein Ratafia de Champagne.

19.07.2019 22.07.2019
EELMINE
JÄRGMINE
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Minu Meedia kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Minu Meedia konto