Sisukord
Maitsemeel
Postimees
07.09.2019
Eesti Keskerakonnale terendab võimalus pensione tõsta (7) Tuletõrjeautoga Eestist Siberisse – poolteist kuud ja 6000 liitrit kütust Politseile teevad muret joobes seenelised (6) Eestis hambaravi kallis, Venemaal ohtlik (16) Hiina valitsuse ajaleht mõnitas Balti riike: korrumpeerunud poliitikud, naeruväärsed palgad ja rahvuste vahelised konfliktid (133) Majandus Teisest sambast lahkujad satuvad vihma käest räästa alla (45) Odavam aktsiapakkumine ei ole alati parem Osaliselt varisenud Keri tuletorni saab veel päästa Välismaa «Pole vahet, Putin või mitte-Putin!» Brzezinski: raha müüriehitusse suunamine pole veel kriis KOMMENTAAR. Iisrael ja Liibanon pääsesid napilt laiemast sõjategevusest Arvamus Downing Streeti vabakäiguvang Nordica tegelik juht (1) 60 000 maine eest (7) Sport Mäesuusakuningas lõpetas tipus AK Alison Jackson: „Kas on kedagi, kes oleks meediast võimsam?“ Fotograafilist tõde pole kunagi olnud EKI keelekool: hiina keel (7) Jelena Skulskaja: mille üle kurvastab ajaleht The Guardian? (2) Kalmar Ulm: Vana juudi kalmistu Revalis (3) Tallinn 800: kaheksa merevaigulist Ave Mariat (ja üks paternoster) Reet Kudu 70 – Ikka õiglusmeele suunamisel Nädala plaat: Kaks naist ja palju tundeid Naljast oled sa võetud, naljaks pead sa saama Juurika asemel Mesikäpp Indrek Lepik: kas majanduses sügistuuled juba puhuvad? (5) Arter 23 miljoni muusik NOËP: raha on lihtsalt number (1) Tartu Euroopa kultuuripealinnaks?! Miks ometi? (3) Eesti eriüksuslaste juht: igaüks ei suudagi inimese pihta tulistada (14) Mida me ei tea Lõuna-Itaaliast? Eestlaste ebaõnnestumisi kajastav Heelia Sillamaa: olin nagu hamster puuris (2) Film: kuidas naine kaotas iseenda Köögis on õuna aeg: mida tippkokad õuntest teevad? Korsten puhtaks naiseliku hoolega! Sõiduproov. Toyota Supra – sportauto, mis lõikab nagu sõdalase mõõk Eesti oma elektroonikatööstuse hitid teevad ilma põldudel ja Hiina lennuväljadel (1) Murrang moes: milleks olla ori? Meie rõõmsa heaoluühiskonna vastikud viljad (2) Meelelahutus Koomiks Sudoku

Köögis on õuna aeg: mida tippkokad õuntest teevad?

5 min lugemist
Rustikaalse moega klassika: tagurpidi õunakook ehk tarte Tatin. FOTO: Mihkel Maripuu

Õunale võib läheneda köögis mitut moodi, kodusemalt ja gurmeelikumalt. Oma eelistusi ja kokanduslikke suhteid õunaga lahkavad Bocuse d'Ori kokandusolümpial Lyonis Eestile väärikaid kõrgeid kohti toonud kokad Heidi Pinnak ja Dmitri Haljukov.

Artikkel kuulatav
Postimees digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Pardimaks ja õun on suurepärased kaaslased, tähendab Bocuse d'Ori finaalvõistlusel Lyonis 2015. aastal Eesti 14. kohale viinud Cru peakokk Dmitri Haljukov. Ükskõik, kas praadida maksa võis ja süüa koos vürtsikama tšatni tüüpi õunamoosiga või teha hoopis pardimaksapasteeti, vormida see õunakujuliseks, glasuurida ja pakkuda kardemoniga marineeritud õunatükikestega. Esimene on kõigile käepärasem, teine rohkem aega ja näpuosavust nõudev kokakunst.

Ka pardimaksapasteedi ja õunamoosi kooslus kõlab kenasti kokku, kinnitab Haljukov ja lisab, et tema eelistab rasvasema maksaga sobitada pigem hapukamat õuna, näiteks antoonovkat, sest hape ja rasv tasakaalustavad teineteist hästi.

06.09.2019 09.09.2019
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto