Sisukord
Arter
Postimees
28.09.2019
Eesti
Eestlased kisti Itaalia lobistide hirmukampaaniasse (6)
Kümmekond TTV töötajat saab esmaspäeval koondamisteate (3)
Legendide lõhkuja. Kuidas müüti tõestada või ümber lükata? (3)
Majandus
Kuidas ettevõtteid börsilt ära viiakse?
Kolm põhjust, miks Netflixi aktsia kukub (1)
Välismaa
Helsingi kesklinnatunnel sai järjekordse korvi
KOHALIK VAADE. Kõigi Itaalia maffiabosside bossi vari kägistab Sitsiilia linnakest
Egiptlased kõigutavad järjekordset diktaatorit
Itaalia turistilõksud ja palju paremad paigad, kuhu välismaalasi ei veeta
Arvamus
Inspireerib miljoneid (40)
Kliendid otsustavad (1)
Õppefilm linnalastele (1)
Antropoloogist innovaator (1)
Sport
PM Dohas. Rasmus Mägi: 400 meetri tõkkejooksu medaliheitlus läheb kergejõustikuajalukku
Priit Pulleritsu kolumn: hurraa, naised said lahti ebaõiglusest! (2)
Kas vajame võrkpallimeeskonda autoriteeti või visionääri?
Kliima
Kliimamuutuste mõju meredele ja polaaraladele enam ära ei hoia
Merendus
Est-Agari vetikatööstus on ainulaadne kogu maailmas
Reis
Itaalia turistilõksud ja palju paremad paigad, kuhu välismaalasi ei veeta
AK
Veerandsajand hiljem endiselt meelerahuta (1)
Leinalaagrid õpetasid lastele ka pärast kaotust lasteks jäämist
Hingeabi andnud vajanuks hiljem ise hingeabi
Mereohutus areneb katastroofe mööda
Päev hiljem Rootsi ajalehtedes. Otsisid sõnu kirjeldamaks kirjeldamatut ja ajasid järge Eesti puudujääkides
Järgmisel päeval Helsingin Sanomate toimetuses. Estonia hukk joonistas välja rahvuslikud erinevused
Järgmisel päeval ühes Soome sünnitusmajas. Surmauudised keset uue elu sündi
Arter
«On aeg minna.» Ja ta hüppas Estonialt vette...
Lõputu mure viis kadunud kapteni kaasa hauda (1)
Konstantin Vassiljev: Oma tütardele ma jalgpalli ei soovita. Liiga karm
Armuline Biskaia ja udunukker Porto (1)
Meie elus hiilib ringi Hitler (14)
Justin Petrone: kaine september (1)
Päevapopp: juurseller, viigimari ja pihlakas
Itaalia turistilõksud ja palju paremad paigad, kuhu välismaalasi ei veeta
Sõiduproov. Lahkumispidu Volkswagenis. See siin on kõige kiirem Golf
Sinu juhe ei jookse enam iialgi kokku!
Eesti moe parimatest parimad
minu meedia
Minu Meedia digi­paketiga saad piiramatu ligipääsu Postimehe ja maakonnalehtede tasulisele sisule nii veebis, mobiilis kui tahvlis.
Telli minu meedia

Päevapopp: juurseller, viigimari ja pihlakas

5 min lugemist
Hõrk magustoit: viigimarja-kitsejuustuvorm. FOTO: Mihkel Maripuu

Kui kogu sügissaak näibki olevat igal võimalikul moel ära proovitud või purki pandud, võib ometi leiduda mõni oma- või välismaine hooajavili, mis on veel lõpuni avastamata. Nami-Nami toiduportaali juht Pille Petersoo jagab vaimustust suuremat tähetundi ootava juurselleri, vahemerelise viigimarja ja koduse pihlaka vastu.

Artikkel kuulatav Minu Meedia tellijatele
Tellijale

Kõige suuremat sümpaatiat tunneb Eesti vanima ja mõjukaima toiduportaali Nami-Nami asutaja Pille Petersoo juurselleri vastu. See pähklise maitse ja tummise sisuga juurvili on tema tänavusügisene köögihitt – mugul sobib paljudesse roogadesse, see pole pirtsakas ega nõua kuigi keerukat kokanduslikku kohtlemist, põhjendab ta.

Muu hulgas on Petersoo küpsetanud juursellerist ahjufriikaid, praadinud seda paksude steikidena võis, teinud gratääni, grillinud. Juursellerist saab teha ka midagi ahjusaiade stiilis, ainult et saia asemel on toekad sellerirattad, peal koorikuga kitsejuust, sorts oliiviõli ja veidi soola-pipart. Kooslus tahab 15–20 minutit 200-kraadises ahjus küpseda. Samuti võib jämedalt riivitud toorest juursellerist segada toorsalati, lisades sinna majoneesi, tibakese Dijoni sinepit, tilga sidrunimahla, peterselli ja soola-pipart.

Ent kõige maitsvam ja kreemjam jääb mugul Nami-Nami perenaise arvates tervelt küpsetatult – selle valmistamisviisi leidis ta hiljuti, kui otsis taimset ja rustikaalset pearooga Saaremaa toidufestivali Maasilinnuse õhtusöögiks, kus kuus naiskokka, tema nende seas, süüa tegid. Kahlates üleilmse kokanduskuulsuse, Iisraeli juurtega Yotam Ottolenghi menüüs, ta selle leidiski – too pakub seda oma Londoni restoranis Nopi. Ka tähtkokk Jamie Oliver ahvatleb juursellerit tervelt küpsetama, nimetades rooga krobelise ja juurekribalatega kaetud koore pärast zombi ajuks ning sobitades seda kukeseene-kruubihautisega. Rootsi ajakirjanduses on madala süsivesikutesisaldusega juurvilja soovitatud tervelt küpsetada traditsioonilise jõulusingi asemel, kattes selle enne ahjupanekut sinepi-riivsaia paneeringuga nagu singigi.

27.09.2019 30.09.2019
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Minu Meedia kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Minu Meedia konto