Sisukord
Maa Elu
Postimees
10.10.2019
Eesti
Kingo: kojukande hinnatõusu on põhjustanud ka väljaanded ise (6)
Jaan Toots kangutab Tartus abilinnapäid (3)
Vanglabändi liikmed: me oleme diibi vaibi​ peal
Majandus
Brexit võib minna ettevõtjale kalliks maksma
Soomlased tulevad taas
Välismaa
Keemia nobelistid tegid võimalikuks juhtmevaba elu
Türgi rünnak tabas tsiviilisikuid (1)
Ratas nägi uuenevat Afganistani ja kuulis Panjshayri Lõvist (3)
Arvamus
Juhtkiri: maainimesed – kaotajad (3)
Berit Nuka: kurdidel pole muid sõpru peale mägede (3)
Alo Savi: maailmalõpupaanika eksamite pärast (7)
Rando Maisvee: kas ministrit võib kutsuda idioodiks? (6)
Hans Väre: maal elamine on endiselt karistatav (13)
Meie Eesti
Maarika Kurrikoff: tervishoid ja hoolekanne peavad jõud ühendama
Gerli Aavik: puutekoht arstikabineti ja koduhoolduse vahel
Kultuur
Näitus, mis muudab kõike ja kõiki
Lõplik jõudmine lõputusse juulisse (1)
Sport
PM Minskis. Nullipoistel on palju võita, aga ka kaotada
Reis
Kaalusekeldused mägiriigis: kas eksib vedrukaal või digikaal?
Maa Elu
Nädala mõte: teistel paistab alati parem
Meepäevade hitt-toode on kanarbikumesi
Kuhu kaob põllumeeste sinine kütus? (2)
Kevadkülmad jätsid õunaaastale oma märgi
Kehtnas näidati künnikunsti
Hollandi põllumees uuendusi eriti ei armasta
Astelpajukasvatajad on sunnitud saagilanguse tõttu pingutama
Turismitalu pimemajja minnakse end välja magama
Uus rekord: sügise varajasim esimene lumi
Rohelised tomatid sobivad hapendamiseks
Läänemaa viljapuuaias kasvab peaaegu tuhat viljapuud
minu meedia
Minu Meedia digi­paketiga saad piiramatu ligipääsu Postimehe ja maakonnalehtede tasulisele sisule nii veebis, mobiilis kui tahvlis.
Telli minu meedia

Porgand muudab õunamahla joodavamaks

3 min lugemist
Aravete talumees Vello Peitong rõõmustab, et tema porgandimahla katsetus läks asja ette. See maitseb nii lapselaps Rasmusele kui ka paljudele mahlatellijatele lähemalt ja kaugemalt. FOTO: Erakogu

Kui organism keeldub õunamahla selle hapu maitse tõttu vastu võtmast, tasub seda juua koos porgandimahlaga, teab viiendat aastat porgandist mahla tegev talumees. Aastatega on teave tema tehtud porgandimahla headusest levinud ja tänavu teeb ta müügiks juba üle saja liitri.

Artikkel kuulatav Minu Meedia tellijatele
Tellijale

Järvamaal Aravete kandis talumajapidamises köögivilju ja lilli kasvatav Vello Peitong (61) on õunamahla teinud nii kaua, kui ennast mäletab. Viimased viis aastat teeb ta lisaks porgandimahla. Just seetõttu, et tema keha hakkas hapu õunamahla vastu aina rohkem protestima. „Minu organism ei tahtnud enam õunamahla. Maohappesus tõusis ja õunamahl hakkas lihtsalt vastu. Pidi ju olema mingi võimalus seda joomiskõlblikumaks muuta. Katsetasin ja lisasin juurde magusat porgandit,” kõneles ta.

Esimene katsetus läks aia taha

Esimese katsetuse tegi Peitong mahla kuumutades. Nii nagu ta oli harjunud mahla tegema kõik need aastad, kuid sellest asja ei saanud. „Kuumutatud mahlale tuli juurde keedetud porgandi maitse ja mitte keegi ei suutnud seda juua,” meenutas ta.

09.10.2019 11.10.2019
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Minu Meedia kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Minu Meedia konto