Sisukord
Maa Elu
Postimees
10.10.2019
Eesti Kingo: kojukande hinnatõusu on põhjustanud ka väljaanded ise (6) Jaan Toots kangutab Tartus abilinnapäid (3) Vanglabändi liikmed: me oleme diibi vaibi​ peal Majandus Brexit võib minna ettevõtjale kalliks maksma Soomlased tulevad taas Välismaa Keemia nobelistid tegid võimalikuks juhtmevaba elu Türgi rünnak tabas tsiviilisikuid (1) Ratas nägi uuenevat Afganistani ja kuulis Panjshayri Lõvist (3) Arvamus Juhtkiri: maainimesed – kaotajad (3) Berit Nuka: kurdidel pole muid sõpru peale mägede (3) Alo Savi: maailmalõpupaanika eksamite pärast (7) Rando Maisvee: kas ministrit võib kutsuda idioodiks? (6) Hans Väre: maal elamine on endiselt karistatav (13) Meie Eesti Maarika Kurrikoff: tervishoid ja hoolekanne peavad jõud ühendama Gerli Aavik: puutekoht arstikabineti ja koduhoolduse vahel Kultuur Näitus, mis muudab kõike ja kõiki Lõplik jõudmine lõputusse juulisse (1) Sport PM Minskis. Nullipoistel on palju võita, aga ka kaotada Reis Kaalusekeldused mägiriigis: kas eksib vedrukaal või digikaal? Maa Elu Nädala mõte: teistel paistab alati parem Meepäevade hitt-toode on kanarbikumesi Kuhu kaob põllumeeste sinine kütus? (2) Kevadkülmad jätsid õunaaastale oma märgi Kehtnas näidati künnikunsti Hollandi põllumees uuendusi eriti ei armasta Astelpajukasvatajad on sunnitud saagilanguse tõttu pingutama Turismitalu pimemajja minnakse end välja magama Uus rekord: sügise varajasim esimene lumi Rohelised tomatid sobivad hapendamiseks Läänemaa viljapuuaias kasvab peaaegu tuhat viljapuud Meelelahutus Koomiks
minu meedia
Minu Meedia digi­paketiga saad piiramatu ligipääsu Postimehe ja maakonnalehtede tasulisele sisule nii veebis, mobiilis kui tahvlis.
Telli minu meedia

Porgand muudab õunamahla joodavamaks

3 min lugemist
Aravete talumees Vello Peitong rõõmustab, et tema porgandimahla katsetus läks asja ette. See maitseb nii lapselaps Rasmusele kui ka paljudele mahlatellijatele lähemalt ja kaugemalt. FOTO: Erakogu

Kui organism keeldub õunamahla selle hapu maitse tõttu vastu võtmast, tasub seda juua koos porgandimahlaga, teab viiendat aastat porgandist mahla tegev talumees. Aastatega on teave tema tehtud porgandimahla headusest levinud ja tänavu teeb ta müügiks juba üle saja liitri.

Artikkel kuulatav
Minu Meedia tellijatele
Tellijale

Järvamaal Aravete kandis talumajapidamises köögivilju ja lilli kasvatav Vello Peitong (61) on õunamahla teinud nii kaua, kui ennast mäletab. Viimased viis aastat teeb ta lisaks porgandimahla. Just seetõttu, et tema keha hakkas hapu õunamahla vastu aina rohkem protestima. „Minu organism ei tahtnud enam õunamahla. Maohappesus tõusis ja õunamahl hakkas lihtsalt vastu. Pidi ju olema mingi võimalus seda joomiskõlblikumaks muuta. Katsetasin ja lisasin juurde magusat porgandit,” kõneles ta.

Esimene katsetus läks aia taha

Esimese katsetuse tegi Peitong mahla kuumutades. Nii nagu ta oli harjunud mahla tegema kõik need aastad, kuid sellest asja ei saanud. „Kuumutatud mahlale tuli juurde keedetud porgandi maitse ja mitte keegi ei suutnud seda juua,” meenutas ta.

09.10.2019 11.10.2019
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Minu Meedia kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Minu Meedia konto