Sisukord
Arter
Postimees
12.10.2019
Eesti Kaljulaid valib kahe erakonna vahel (63) Tallinna parkimiskorda ootavad muutused (4) Konservimeister võttis nahaalsed salakütid vahele (12) Majandus H&M on saanud uue hingamise (2) Tallinna Kaubamajas majanduse jahtumist ei paista Välismaa Etioopia peaministrit tunnustati Ida-Aafrika rahukursile suunamise eest Soome tööhõiveplaan eeldab suuremat sisserännet (1) Väidetav raketirünnak Iraani tankerile kruvib pingeid KOHALIK VAADE. Lõhenenud Itaalia: lõunas ohvrimeelsus ja korruptsioon, põhjas vähe solidaarsust (1) Arvamus Juhtkiri: Aafrika – lähedane ja lähedal (1) Kerttu Kirjanen: õpilane kui hariduse tarbija (22) Trumpi täiesti tavaline nädal (8) Poliitiline kaup (10) Risk viis sihile Kirdi rahvuslik õlg (3) Sport Haua äärel olnud motolegend Stefan Everts tuli Eesti krossipoistele nõu andma Jaanus Kriiski kolumn. Kuninganna on alasti ehk Doha võimas kaja Pilk näruse punkti taha. Kes vastutab, et jalgpallikoondis on ahelais? (3) Merendus Avamere kala takerdub keskkonnanõuetesse AK Kadri Tael: maaseaduse jäljed Eesti maastikus ja asustuspildis Karin Visnapuu & Marju Luts-Sootak: maareform oli otsustava tähendusega ettevõtmine (4) Tallinn 800: nõela mullakuhjast EKI keelekool: selgeid sõnumeid pole kunagi liiga palju Jaak Prozes: kui mu keel kaob... (11) Londonist New Yorki, mürast biitideni, püherdab nagu koer Nädala plaat: Nick Cave’i murtud südamete klubi paradiis Aja auk. Džässtrummar Mesikäpp: Mikromaailma sõnumid. Komandeering antimaailma Mesikäpp: Ümberkorraldused meediamaastikul Arter Lauri Leesi: Nii nagu hea hariduse, saab ka kõik muu elus ainult pingutades (26) Kui seda rehepeksu poleks olnud Idufirma Räniorus: õhtusöök kodutute supiköögis, metsikud peod ja hullult tööd (1) Ärge arvake, et võõrsil on kerge alustada! Isiksused, kamp või meeskond? (1) Filmiarvustus: Mõrvar sinus eneses (1) Parim aeg kõrvitsasupiks: rahvusooperi peakokk Kalvi Sedrik paneb sinna ka kana ja seeni Jutuajamine pirtsakast vanaprouast lapsepõlvekoduga Sõiduproov: moevaist ei vea Mazdat alt. Tõestuseks kas või see uus linnadžiip Mazda uus mootor: põleb, aga teistmoodi Mäekristallist arvutikiibini (1) Meelelahutus Koomiks Sudoku
minu meedia
Minu Meedia digi­paketiga saad piiramatu ligipääsu Postimehe ja maakonnalehtede tasulisele sisule nii veebis, mobiilis kui tahvlis.
Telli minu meedia

Parim aeg kõrvitsasupiks: rahvusooperi peakokk Kalvi Sedrik paneb sinna ka kana ja seeni

4 min lugemist
Kõrvitsasupp kana ja seentega. FOTO: Tairo Lutter

Kui kõrvits seisab sahvrinurgas, ei maksa kõike jõulusalatiks marineerida. Jätke osa kõrvitsasupiks. Rahvusooperi peakokk Kalvi Sedrik jagab oma kogemust: ta ei paneks suppi koort ega vürtsitaks seda üle, pidulikumal puhul väärindaks kõrvitsasuppi sortsu vahuveiniga.

Artikkel kuulatav
Minu Meedia tellijatele
Tellijale

Rahvusooperi Estonia ja selle restorani peakokk Kalvi Sedrik kuulub nende hulka, keda paljudele lapsepõlvest tuttav manna-kõrvitsasupp õlgu õudusest võbistama ei pane. «Mulle see maitseb,» kinnitab Hiiumaal sündinud ja kasvanud mees. Kui ta kodusaarel käib ja ema kõrvitsasuppi keedab, ei jää see kunagi söömata.

Talle meeldib enamik kõrvitsasuppe ja üldse on kõrvits talle sümpaatne. «Superhea!» leiab kokk. Eriti kiidab Sedrik kõrvitsa viljaliha pehmet tekstuuri ja selle sobivust kõige erinevamatesse toitudesse, samuti pikka säilivust.

Ta endagi perel kasvab Hiiumaal aias vähemalt paari sorti kõrvitsat ja jahedas garaažinurgas võivad need hoida värsket vormi kuni jõuludeni. Supp, püree, tamp või ahjus küpsetatud kõrvitsakuubikud – neid kõrvitsaroogi tehakse koka koduköögis kõige sagedamini. Kõik sobivad liha ja kana lisandiks, aga ka niisama söömiseks. Kõige menukam on siiski kõrvitsatamp: koka abikaasa armastab sinna lisada külmutatud rohelisi herneid, mees ise paneb mõnikord hulka kartulit.

11.10.2019 14.10.2019
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Minu Meedia kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Minu Meedia konto