Sisukord
Arter
Postimees
17.02.2020
Toetuste arestimine külvas abivajajates segadust (6) Eesti Apteegireformi ilmselt enam ei väära (1) Soome meri andis välja pool aastat kadunud pärnaka (1) Valvekaamera õppesõiduautosse? Pigem mitte (1) Aevastamishooaeg varsti käes Majandus Eripärased hotellid raputavad Tallinna (1) Jahenev tööturg vähendab nõudlust töökäte järele 2500 ühendust taotlevad tuludeklareerijate annetusi Välismaa Karmid piirangud näivad pidurdavat viiruse levikut Hiinas Kaljulaid: Euroopa peaks suutma rohkem ise hakkama saada Tosin sõjandustrendi: mida ütleb maailma kohta raport «World Military Balance 2020»? Põhilise julgeolekumurena jäid Müncheni konverentsil kõlama Hiina ja Liibüa Arvamus Juhtkiri: läänetuse lainetus (6) Toomas Toomsalu: sääsereis ja surmakutsar Mart Raudsaar: sõnavabadus ei tähenda ajuvabadust (4) Madis Somelar: minister peaks õpetajatega arvestama Kristjan Vassil: kliinikum vajab muutusi Kultuur Svetlana Aleksijevitš: kirjutamisel juhindun vaistust Anu Raua kunstiteos kroonib Tartu rahu lepingut Elutoasõbralikuks tehtud õuduslugu Sport Vana rekordi alistanud Nazarov: ma ei oodanud sellist aega Taas maailmarekordit nihutanud Duplantis: kavatsen tulevikuski piire kompida Loginov jäi norralaste hammaste vahele Guardiola-ajastu lõpp Manchester Citys? PM ROOTSIS ⟩ Evans näitas, et MM-tiitel on tänavu väga lahtine Tartu Kümmekond entusiasti läbis pika Tartu maratoni raja joostes Laest kukkunud krohvilahmakas sundis spordisaali sulgema Linn tahab nõudeid äpitaksodele karmistada Vehkleja Julia Beljajeva kella ei vaata Romantiline ja suviselt muretu «Talve» Meelelahutus Koomiks Sudoku
minu meedia
Minu Meedia digi­paketiga saad piiramatu ligipääsu Postimehe ja maakonnalehtede tasulisele sisule nii veebis, mobiilis kui tahvlis.
Telli minu meedia

Andrei Lesment jättis Londoni Michelini-tärni restoranid ning tuli tagasi Eestisse lihtsat, aga perfektset toitu tegema

8 min lugemist
Andrei Lesment ja tema Old Boy Mary Jane. "Maja õlle maitse tahab veel natuke timmimist," ütleb ta. FOTO: Eero Vabamägi

Arvatavasti poleks Andrei Lesment 90ndate alguses Londoni luksushotelli Savoy restoranikööki tööle saanud, kui ema poleks talle Eestist ostetud kokapabereid järele saatnud. Nüüd on mees tagasi sünnimaal ning pakub lihtsat ja mõistliku hinnaga toitu.

Artikkel kuulatav
Minu Meedia tellijatele
Tellijale

Kõigepealt tuli Tallinna maitsvaima pitsaga Kaja Pizza Köök, siis parima ameerikapärase barbeque-suitsulihaga One Sixty ning viimati väikepruuliõlu ja lopsaka jagamismenüüga rahvast hullutav Old Boy Mary Jane. See on juba kolmas söögikoht, mille üle 20 aasta Londoni parimates restoranides peadpööritavat kokakarjääri teinud ja kolme aasta eest Eestisse tagasi kolinud Andrei Lesment siin avas, selja taga elu, mis on sama pöörane nagu kiire mootorrattasõit kurvilisel mägiteel.

«Läinud laupäeval oli siin päris hullumaja. Järjekord ulatus teise korruse söögisaali trepist alla, peaaegu välisukseni. Inimesed ei mahtunud laudadesse istuma,» räägib Lesment oma kõige uuemas söögikohas Old Boy Mary Jane’is Kadrioru trammide lõpp-peatuses, kui pisikese Fiat 500 roolis kohale tuhiseb. Huvitav, miks küll Eestis arvatakse, et sul peab tingimata olema suur džiip, arutleb ta ja lisab, et tema vuhistab Fiatiga hea ja värske toidukraami otsinguil ka mööda Eesti taluteid. Samuti ei saa ta aru, miks ostetakse toorainet suurtelt hulgivarustajatelt, kui omamaine puhas ja mahe on täitsa olemas – tema eelistab seda nii restoranis kui ka kodus.

«Meil pole tavapärane restoran. Meil pole lauateenindust. Meil tuleb toit letist tellida, inimesed pole sellega harjunud,» selgitab rokkari välimusega kokk, kui baariletini jõuame. Ta armastab rockabilly-muusikat, lausa nii palju, et tegi 90ndate alguses Eesti esimest rockabilly-bändi Jolly Roger ja pärast seda mängis veel Jumping Wheelsis.

Kunagisest nooblist valgete laudlinadega Kadrioru restoranist pole enam jälgegi. Seal on uus mööbel, mis näeb välja, nagu oleks vanast vabrikusööklast kohale taritud; õhustikus on suurlinlikke ja retrolikke võnkeid. Einelaud, söökla, õllebaar, õllerestoran? «Kellele mis. Mina ütleksin, et midagi väikese söökla ehk eatery või snackhouse’i sarnast, kus ka õlu on olulisel kohal,» pakub restoranipidaja ise.

15.02.2020 17.02.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Minu Meedia kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Minu Meedia konto