Sisukord
Arter
Postimees
26.02.2020
Parkimisfirmad koondusid ühe mütsi alla (1) Eesti EKRE apteegireformi tühistamise eelnõu kukkus läbi (4) «Ma elan siin. Koos emaga, juba 15 aastat» (22) Anneli Ammase hea ajakirjanduse preemia läks Võrumaale (1) Terviseamet: Põhja-Itaaliast saabujad püsigu kodus Majandus Börsidele jõudis viirus alles nüüd Välismaa Kreeka saatis migrandilaagrite ehitamiseks saartele märulipolitsei Kirjastaja vangistamine räsib Hiina ja Rootsi suhteid Merili Arjakas: kolmandad valimised ei too Iisraelis lahendust Arvamus Juhtkiri: karmavõlg Narvale (16) Erik Aru: kas faktidel on lootust? (2) Jüri Liiv: Vargamäe mürgine pärand (15) Jaak Prozes: kas Putin tuleb või ei tule, selles on küsimus Eve Järve: keda kaitsevad reklaamiseaduse piirangud? Andreas Kaju: tío Bernie Meie Eesti Aimar Altosaar: Narva 2040 Aimar Altosaar: barokklinnast tööstuskeskuseks ja edasi (2) Lauri Vahtre: Narva vanalinn – teeme ära! (3) Kultuur Kuidas nautida õhtust juureravi (1) Kaalutus armastuse ja sõpruse vahel (1) Kõrvalt tulija triumf Sport Austraalias sündinud surfar tahab Eesti lipu all olümpiavõitjaks tulla (1) Saaremaa võrkpalliklubi unistab kahest kodumängust Autospordiliit annab avalikkusele valeinfot Tartu Miss Valentine toob võimlejaid kokku igast ilma otsast Lemmit Kaplinski viib volinikud jooksuringile Lubatud tähetorni lipuväljak lükkub aina kaugemasse tulevikku Tuigo kalmistule viivale kehvale teele paistab lootusekiir Alatskivi õunaaias algas uue kaupluse ehitus Tartu Uus Teater korgib lahti elu vastusteta küsimused Meelelahutus Koomiks Sudoku
minu meedia
Minu Meedia digi­paketiga saad piiramatu ligipääsu Postimehe ja maakonnalehtede tasulisele sisule nii veebis, mobiilis kui tahvlis.
Telli minu meedia

Miniampsud aasta lõpuks: hapukapsakreem ja verivorstitrühvel

5 min lugemist
Glämmid suupisted verivorstist, hapukapsast ja piparkookidest. FOTO: Sander Ilvest

Vaagnatäis piparkooke, jupp kõige paremat verivorsti, mõni südi seapraelõik ja potipõhjatäis hapukapsast – nii mõnigi kord jääb pikas pühademöllus üht-teist külmkappi tallele. Markofka toidutoa peakokk Inga Paenurm jagab ideid, kuidas sellest kõigest aasta viimaseks peoõhtuks suupisted vormida.

Artikkel kuulatav
Minu Meedia tellijatele
Tellijale

Võileivamäärdeks võib potti või pannile jäänud hapukapsast kannmikseris koos maitsestamata toorjuustuga kokku suristada maitsva hapukapsakreemi, toob Markofka toidutoa peakokk Inga Paenurm esimese näite, mida pühade söömaaegadest alles jäänud toidukildudega peale hakata. Või lihtsalt eestlaste klassikalisi pühademaitseid suupisteks vormida.

Pidades silmas toidumaailma trende, kus muuhulgas võideldakse raiskamise ja toidukoormate prügimäele saatmisega, on nulljäägi ehk zero waste’i mõte vana-aastaõhtu suupistelaual igati järgimist väärt. Mõistagi juhul, kui pole tahtmist ega tarvidust praade uuesti üles soojendada.

Tõsi, Paenurme enda suguseltsi traditsioonilisest jõulusöömaajast ei jää tõenäoliselt grammigi üle – aastatega on isatallu Harjumaale Atale kogunev sugulastering paisunud neljakümnepealiseks seltskonnaks ja vaagnad jõuluööks tühjad. Kuid kui sahvrisse siiski jääks hapukapsast, teeks ta kindlasti toorjuustuga hapukapsakreemi. See sobib ideaalselt pannil võis röstitud suupisteleivakestele, paksudele keedukartuliviiludele või seapraetükikestele, mida pidulikult pakkuda. Hea, kui enne on hapukapsast vedelik välja nõrutatud. «Vedelik teeb suupiste vettinuks ja võib selle lammutada,» jagab kokk köögitarkust. Samuti võiks hapukapsas olla magusamat sorti; kui nii ei ole, võib mikserdajasse õige pisut mett lisada. «Mina eelistan magustajaks alati mett, mitte suhkrut,» sõnab kokk, kes ka hapukapsast hautades seda just meega mahedamaks disainib. Poekapsastest on tema meelest Felixi praekapsad sageli paraja magususega.

25.02.2020 26.02.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Minu Meedia kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Minu Meedia konto