Rannapuura väärindab Peipsi ande

Rannapuura tootmishoone asub Kallastel otse Peipsi järve kaldal. FOTO: 3 × Kristina Efert

Peipsi-äärses Kallaste väikelinnas tegutsev Kallaste Kalur väärindab juba aastakümneid Peipsist püütud kala. Viimastel aastatel tegutseb ettevõte Rannapuura kaubamärgi all ja on innukalt panustatud tootearendusse.

Artikkel on kuulatav
digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Värskeima uudisena on Kallaste Kalur alustanud koostööd Saaremaa ettevõttega Ösel Fish, mille juhatuse liige Raul Paabu osaleb aktiivselt Kallaste Kaluri juhtimises. Koos arendatakse välja uusi tooteid ja otsitakse müügivõimalusi väljaspool Eestit. Praegu on kalatooteid eksporditud Šveitsi, Kanadasse, Skandinaavia ja Balti riikidesse. Kahe peale on ettevõtetel kolm kaubamärki. Lisaks Kallaste Kalurile kuuluvale Peipsi kala ja kalatooteid pakkuvale Rannapuurale on Saaremaalt lisandunud Leedevälja, mille alt pakutakse kuivatatud kalatooteid, ning Saare Hõbe, mis on Läänemerest või ka kaugemalt püütud värske toodangu kaubamärk.

Paabu sõnul tuuakse Saaremaalt, aga ka vahendajatelt üle Euroopa toorainet Kallastele, kus seda töödeldakse. Valikus on angerjat, siiga, hõbeheiki ja meriahvenat.

Paabu näeb erilist ekspordipotentsiaali just kuivatatud kalatoodetel, sest neid on lihtsam transportida ja neil on pikem säilivusaeg. Potentsiaali on ka külmutatud kalal.

08.01.2020 10.01.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto