Sisukord
Arter
Postimees
08.02.2020
Eesti Kaptenil pole häbi inimestele silma vaadata – kõik jäid ellu Lapsevanemad: verine nina on koolis tavaline (2) Majandus President lõi valitsuse pensioniplaani sassi (63) Margus Linnamäe esitab riigile kahjunõude (14) Pangad jahivad potentsiaalseid teisest sambast loobujaid (3) Nordeconi aktsia tegi lahke teate peale rõõmsa hüppe LHV jätkab ilusat kasvu Välismaa Vihmad päästavad Austraaliat põlengutest Vägivaldse mehe eest lastega pagenud naine ajas Läti ja Taani suhted sassi (1) KOHALIK VAADE. Veneetsiat uputab mereveest rohkem inimlaine Arvamus Juhtkiri: pensionipall põrkab (19) Aimar Altosaar: laseme tuulel puhuda (1) «Buudidžaadž»: linnapea Pete (7) Teravahambuline produtsent Jonnipunnide pealik? (10) Sõnumitoojast kujunes ohver (1) Kultuur Digikultuur. Majandus kui kultuur kui majandus... (2) VIDEO ⟩ Kunst sinu ümber. Uue ajastu skulptor Edith Karlson Sport Intervjuu Anna Levandiga: mina ei näe probleemi, kui laps algklassides koolipingis ei ole (2) Kellele on vaja maadlust, vehklemist või sõudmist, kui meil on olemas Tänak, Klavan ja Kontaveit? (5) Järgmisest aastast kujuneb tõehetk Miks ei saa Simple Sessionit korraldada ilma kokakoolata? Eesti pääses play-off-matšile! Kliima «Soode taastamise asemel räägime Tartu trammist» (4) Merendus Ujuv elamu – veesõiduk või kinnisvara? AK Kuulo Kutsar: koroonaviiruse peale «tõstaks Eesti lihtsalt käpakesed üles ja annaks alla» (10) Kuidas me kardame epideemiaid popkultuuri näitel (1) Kuidas harjuda Eesti leigusega? Taiwani ime (2) EKI keelekool: kas regama, resto ja kombe(kas) on kirjakeele sõnad? Iseseisvumine algab organiseerumisest Banaalsuse­koorest vabastatud argipäev Distsipliin on kirg Andy Gill Juurikas: kassidest ja inimestest Kuidas me kardame epideemiaid popkultuuri näitel Arter Magamistoamüsteeriumid peavad avalikuks saama! Väga stabiilne geenius ja Eesti (10)
Krabi kooli juht: Maal ongi inimest lihtsam tappa! (21)
Tai kokaga köögis: spagetid ja oliiviõli on täiesti lubatud Kas sinu jõud ja kaal on tasakaalus? Sõiduproov. Auto, mis päästis Opeli hiigetrahvist (2) Elon Muski satelliidid – õnn või hoopis õnnetus? (3) Võimatu missioon – olla töötav naine, ema ja ilus ka veel?! (2) Meelelahutus Koomiks Sudoku
minu meedia
Minu Meedia digi­paketiga saad piiramatu ligipääsu Postimehe ja maakonnalehtede tasulisele sisule nii veebis, mobiilis kui tahvlis.
Telli minu meedia

Tai kokaga köögis: spagetid ja oliiviõli on täiesti lubatud

6 min lugemist
Roheline karri kanaga taipärases serveerimiskausis. FOTO: Eero Vabamägi

Tai ööturgude ja tänavasöögikohtade melu Eesti talverõskusesse tõenäoliselt meelitada ei õnnestu, kauge maa tulist maitset aga küll. Piisab, kui kapiriiulil on varuks paar-kolm Tai köögile iseloomulikku maitseandjat ning sealt pärit koka Khampan Pukdangpani karriretsept.

Artikkel kuulatav
Minu Meedia tellijatele
Tellijale

Tai restorani Nok Nok peakokk Khampan Pukdangpan lööb eestlased kohe pahviks. Ta kasutab Tai karriroas vahemerelist oliiviõli! See kõlab meile nagu breaking news – sõnapaar, millega rahvusvahelised uudistekanalid tavalisse infovoogu ootamatult sisse murdnud olulisest uudisest teatavad.

«Mina armastan oliiviõli. Teen sellega peaaegu kõike. See on kõige parem, sest selles pole halbu rasvu,» mainib ta. Kui mõni Tai kokk peakski teile väitma, et oliiviõli ja Tai köök ei kuulu kokku, siis soovitab Pukdangpan seda mitte uskuda. «Kindlasti tarvitataks seda palju rohkem, kui see poleks nii kallis. Enamasti eelistatakse mõnda odavamat taimeõli, näiteks palmiõli,» räägib juba 12-aastaselt kodumaal köögitööga alustanud ja hiljem Aasia luksushotellide restoranikokana karjääri teinud mees. Pealegi ei pea ega saagi põhjamaal kõike teha punktipealt nii nagu kauges Tais kombeks, julgustab tailane retseptidega kohalikele oludele vastavalt ümber käima.

Järgmine, millega Pukdangpan Nok Noki koolitusköögis Eesti inimestel silmad pööritama paneb, on itaallaste spagetid. Ta ütleb, et tailased söövad meelsasti spagette, tema nende hulgas. Need kuuluvad kunagise Siiami kuningriigi kööki juba umbes viiskümmend aastat – kõigepealt hakati spagette importima Bangkokki, need muutusid kiiresti popiks ja praegu võite neid küsida pea igast tänavatoiduputkast.

Kokk kinnitab, et nagu riisinuudlid või aurutatud riis, maitsevad ka spagetid imehästi rohelise kanakarriga, mille valmistamise ta Arteri lugejaile üksipulgi ette näitab.

Kodus järele tegemiseks on karri ütlemata lihtne roog, pealegi Tai köögile iseloomulik – seda tuntakse ja süüakse seal igas ilmakaares, põhjendab mees valikut.

07.02.2020 10.02.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Minu Meedia kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Minu Meedia konto