Sisukord
Maa Elu
Postimees
27.02.2020
Eesti Eesti ravi- ja riigiasutused on koroonaviiruseks valmis (5) Vox populi: kas koroonaviirus hirmutab? (2) Eestlane Tenerifel: mingit viirusepaanikat pole Valitsus lükkas hoolduskindlustusmaksu idee laualt sahtlisse (3) Talv jõudis lõpuks Eestisse Majandus Linnahallile ulatasid abikäe üleaedsed (5) Walt Disney juht astus ootamatult tagasi Välismaa Ajajoon: kuidas Covid-19 Hiinast maailma levis KOHALIK VAADE. Itaaliat räsib viirusega samavõrra hirm ja valeinfo (1) Ukraina ülemraada spiiker: valimisi ei saa pidada ajutiselt okupeeritud aladel (2) Kara-Murza andis FBI kohtusse India usutüli muutus erakordselt veriseks Arvamus Juhtkiri: nii ei saa rallit sõita (3) Marti Aavik: viirus ja vändaga raadio Raul Rikk: kelle tehnoloogiast sõltume? Loretta Kruusimäe: puue kui praktiline takistus armastusele Sergei Metlev: sinimustvalge defitsiit (2) 14 välisministrit: kodusõja lõpetab vaid kokkulepe (3) Erkki Koort: miljon põgenikku Sindi kandis (11) Meie Eesti Maaja Vadi: halb juhtimine toob vinduva töötüli Mare Teichmann: ettevaatust – tervist ohustav töökeskkond (1) Kadri Tammepuu: juhtimispraagist ilustamata Mart Murdvee: miks targad on ikka vaesed? Kultuur Lummav ja groteskselt stressi tekitav film Seebivaht ühiskonna ideaale ei kanna Kuidas mõista käsutäitjaid? Filmide tegemine on kui puhkus Sport Kompromissi ei leitud – Rally Estonia jääb sel aastal ära (10) Tennisega hüvasti jätnud Maria Šarapova: olen valmis vallutama uut mäge Maa Elu Nädala mõte: ei tahaks ka tasuta Maamehe üllatus: päikesepaneel võib loodust kahjustada, diiselgeneraator mitte (6) Kevadel metsas toimetades tuleb lindudele mõelda Seakatk andis tõuke rajada oma tapamaja Frank Kutteri tööprotsess võimaldab stressivaba liha Soid taastatakse järjest enam Looduslike võtetega haigusele vastu Milline võib tulla kevad ja suvi? Tomatikasvatajad jahivad uusi sorte Mees ehitas vaatetorni asemel tornsauna Kurb seis: laadal müüdava vorsti eest ei vastuta keegi (19) Tartu KIRI: kuidas küll kaitsta oma vara? (1) Martin Kallasmaa: jagatud auto on ühiskonnale kasulikum (5) Osa kiibiga koeri siiski ei leita üles Ahhaa keskuses valmis erakordne orienteerumisrada Burgerikiosk ja Delta võistlevad parima tiitli nimel Tuttpütt – kergesti äratuntav, ent siiski vähetuntud Meelelahutus Koomiks Sudoku
minu meedia
Minu Meedia digi­paketiga saad piiramatu ligipääsu Postimehe ja maakonnalehtede tasulisele sisule nii veebis, mobiilis kui tahvlis.
Telli minu meedia

Frank Kutteri tööprotsess võimaldab stressivaba liha

2 min lugemist
Frank Kutter müüb värskest lihast ligi 30 tooteartiklit ja valmistoodetest ligi poolsada eri toodet. FOTO: Kristina Efert

Kui Eesti üks suuremaid seakasvatajaid ostis neli aastat tagasi Kehtnas asunud pankrotistunud endise Rey lihatööstuse kompleksi, olid kohalike lootused suured. Eelmise aasta majandusnäitajate põhjal võib öelda, et nüüd saab minna ainult paremaks.

Artikkel kuulatav
Minu Meedia tellijatele
Tellijale

„Eelmisel aastal kasvas meie toodangumaht üle-eelmise aastaga võrreldes 50 protsenti, käive lausa 80 protsenti. See oli murranguline aasta, saavutasime mitu lepingut kaubanduskettidega,” sõnas Frank Kutteri lihatööstuse tegevjuht Marek Mettas.

Alustati viie seaga

Frank Kutter OÜ alustas Kehtnas 2016. aastal, kui Saaremaa seakasvataja Raul Maripuu ostis pankrotistunud endise Rey lihatööstuse. Järgnes poolteist aastat ehitustööd ja 1,2 miljonit eurot investeeringuid. „Põhjaliku uuenduskuuri läbinud lihatööstuse avasime 17. juulil 2017,” meenutas Marek Mettas. „Alustasime viie sea tapmisega ja esimeste lihakogustega käisin ise maakonnas ringi, pakkudes liha ühte ja teise poodi ning söögikohta.”

Kümne töötajaga alustanud ettevõte on nüüdseks kasvanud ligemale 40 töötajaga edukalt toimivaks väikeseks lihatööstuseks. Enamik töötegijaid on Kehtna vallast või lähipiirkonnast.

Raul Maripuule kuuluvas Valjala Seakasvatuse kümnes sealaudas on üle 35 000 nuumiku, neist üks 3500 nuumikuga sigala asub Kehtnas. „Põrsad toome siia Saaremaalt, kasvatame Eesti teravilja peal üles ja siis lähevad vaid 200 meetri kaugusel kõrvalmajas asuvasse tapamajja. Ei mingit stressi ja liha püsib edasiseks töötlemiseks väärtuslikuna ning on tarbijale mahlakas ja maitsev,” kinnitas Mettas.

26.02.2020 28.02.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Minu Meedia kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Minu Meedia konto