Sisukord
Arter
Postimees
28.03.2020
Eesti Postimehe analüüs: kriisi juhtimise esimesed kaks nädalat (34) Karm rikkumine: koroonahaige šoppas suures toidupoes (6) Kuidas koroonaviirust ära tunda? Ja teised korduma kippuvad küsimused Korraldused eriolukorra juhilt Majandus Baltika haaras viimase päästerõnga järele (2) Sutter: uus õlitehas pakub kriisis õnge (9) Merendusvõimekus on kriisiajal strateegiliselt tähtis Välismaa Ühiskondlik usaldus aitab Rootsil hoiduda käskudest (1) Taani ja Norra vaatavad rootslaste leebust hämminguga (11) Aimar Ventsel: Venemaa vastukäivast koroonainfost on raske aru saada (3) KOHALIK VAADE. Ekskuninga uus skandaal võib anda surmahoobi Hispaania monarhiale Arvamus Suur nägu ⟩ Koroona sai sitke vastuvõitleja (3) Ameerika hääl Spordikröösuse prohmakas (1) Terve mõistuse kehastaja Aarne Seppel: mis on inimese hind? (4) Sport Itaalia liiga mõtleb 16 meeskonnaga play-off’ile. Vene: vahepeal unistati trennide jätkamisest VTB Ühisliigas ei määrata paremusjärjestust Suur lugu ⟩ Thierry Neuville: kahel korral olen tõesti mõelnud, et kas karjääriga ongi kõik Merendus Merendusvõimekus on kriisiajal strateegiliselt tähtis AK Mihhail Lotman: koroonaviirus kui meie ajastu katk (3) Reet Hiiemäe: läbi epideemiate kanduv rahvapärimus EKI keelekool: silma nähes, kõrva kuuldes, käe katsudes Maris Kuperjanov: pandeemia elukaar internetimeemides (1) Jüri Adams: altkäemaks ja pistis. Korruptsiooni lähiajalugu ja olevik Digikultuur. Sotsiaalmeedia – täiuslik või täiesti rikkis? Spioon, kes tsiteeris Hamletit Nädala plaat: Erakliku superstaari mitu mina ja permanentselt verine nina Aja auk. Tabudeta Juurikas. Valitsus ja tualettpaberi­kriis Arter Marju Lauristin: see kriis teeb meist paremad inimesed! (38) Inimesed kriisi eesliinil VIDEO. Treeni, muidu lähed hulluks! Ilus väike eesti tüdruk andis Tokyos lahingu (6) Kriisiköök: riis ja tatar praepannile (1) See on ainult su peas. Oculus Quest toob virtuaalreaalsuse lähemale kui kunagi varem Sõiduproov. Ford Puma: uus kass linnas! Kas oled tolmulapp või diiva? Meelelahutus Koomiks Sudoku

Kriisiköök: riis ja tatar praepannile

5 min lugemist
Panniroog tatra, suitsupeekoni ja spinatiga. Koos praemuna ja hapukoorega saab kõhutäis veelgi toekam. FOTO: Konstantin Sednev

«Pelmeenid köögiviljasuppi ja kaugete maade vürtsid praeriisi sisse,» toob Nopi kohviku peakokk Peeter Jaanson paar näidet, kuidas teha osalt kuivaine- ja sügavkülmavarude režiimile lülitatud koduköögis süüa nii, et see poleks tüütult üksluine.

Artikkel kuulatav
Postimees digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Päevadega tühjenenud supermarketite kuivaineriiulid kõnelevad, et muu hulgas on neid varutud ka kodudesse tavapärasest rohkem. Tatar, riis, pasta, kaerahelbed… Meenuvad tatar lihakonserviga, makaronid hakklihaga, purgiborš vorstikribalatega. Ükskõik, kas mälupilt säärasest piiratud sundmenüüst pärineb eelmisest riigikorrast või kisub sinnapoole koju suletult praegu. Läheb igavaks? «Saab palju huvitavamalt, kui tarvitate rohkem eksootilisi maitseaineid ja kombineerite kooslusi julgemalt,» nendib Peeter Jaanson, kes pärast kokakogemust aasiapärastes restoranides ning värskete viljade ja mereandide paradiisis Austraalias on ringiga tagasi Nopi kohvikus, kust ta aastate eest alustas.

«Kodus olete ju ise köögis kuningas,» julgustab Nopi peakokk, kelle maitsete maailma on eriti Tai kokad kõvasti avardanud. Ta toob oma köögist näiteks aasiapärased maitsepastad või küüslaugu, millega annab paljude roogade maitset värvikamaks muuta. Või siis kalakastme, millega ta maitsestab enamikku oma suppidest. «See annab superhea maitse,» kinnitab Jaanson. Ka sojakaste käib tema roogadesse sageli, enamasti soola asemel.

27.03.2020 30.03.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto