Sisukord
Maa Elu
Postimees
02.04.2020
Eesti Ehitajad töötavad objektidel ninapidi koos (16) Ärimees ajas annetamiseks välja kasti respiraatoreid (8) Foto ⟩ Eestisse teel olevad kaitse­vahendid pakiti lennukisse Mailis Reps: koolieksamite saatus on veel lahtine Teistmoodi leinaaeg ⟩ Kuidas kriisi ajal kadunukest matta? Kriisi lisaeelarve võib tuua kolme aktsiisi langetamise (8) Mööduja tegutsemine päästis veokijuhi hullemast Kevadekuulutajad olid kohal juba talvel Majandus Põllumehed jäävad hooajalise võõrtööjõuta (13) Aasia kiiret kriisist toibumist ei ennusta Toornaftaturul on tekkinud contango-efekt (3) Välismaa Stoltenberg: sellest ei tohi tulla julgeolekukriis (17) Eestlanna Jordaanias: ülikarmid piirangud tekitavad ärevust Maailm vastab kriisile tarvikute masstootmisega Arvamus Helir-Valdor Seeder: pommiaugust tulevikku vaadates (29) Andreas Kaju: kas pandeemia vastu aitab empaatia või ratsionaalsus? (19) Mart Raudsaar: igaühe panus loeb (9) Juhtkiri: piim on vastutus (3) Krismar Rosin: mentorid viivad kodust eesti keele üle ilma Kultuur Taaniel Raudsepp: kultuuri tugevus on valdkondlikus mitmekesisuses Barack Obama lemmiksari Tühjuse poeesia 1: Rein Raud (1) Sport Koroonaviirusesse haigestunud vutilegend Paolo Maldini tunneb kergendust, et tema vanemad enam ei ela Reis Laulja Triin Lellep sattus Ameerika kõrbes salajase ufo-baasi piirile (3) Maa Elu Atrias kraaditakse väravas kõiki tööletulijaid (1) Nädala mõte: nutikam võidab Kümned tuhanded Eesti tulbid rändavad kompostihunnikusse Türi lillelaada korraldajad tahtsid tänavu väga hea laada teha Inimesed kasutavad aega nutikalt: värvivad, tapeedivad ja vahetavad põrandaid Milliseid viiruseid kannavad meie nahkhiired? Pole uuritud (8) Põllutehnika varuosad ja rehvid võivad viirusest haavatud tarneahelatesse takerduda Ilmajutt: kummitav põuaoht Hommikusöögi vahelejätmine on suur viga (2) Kas rebasekarva tõmbunud elupuid saab veel päästa? Kaua sa seda rabarberikooki sööd ehk kuidas sündis Habaja veinimaja Tartu Talu e-pood töötab nagu jõuluajal Kallaste rahvas nõuab vene õppekeele asemele eesti keelt Piiritulp «Ainult Covid-19 patsientidele». Mis on selle taga? (3) Hooldustöötajate elektriautod hakkavad ära väsima (2) Orientalist Märt Läänemets: bürokraatlik turumajanduslik ülikool ei ole koht, kus tahaksin töötada (16) Meelelahutus Koomiks Sudoku

Kaua sa seda rabarberikooki sööd ehk kuidas sündis Habaja veinimaja

3 min lugemist
Villy Paimetsa sõnul valmistavad nad teadlikult kergeid jooke. FOTO: Julia-Maria Linna

Endised Äripäeva töötajad Villy Paimets ja Julia-Maria Linna muutsid kunagise Habaja viinavabriku veinimajaks. Nad loodavad, et tuleb ilus suvi koos paljude külastajatega.

Artikkel kuulatav
Postimees digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Maale kolimise mõte tekkis Villyl ja Julia-Marial enne eelmist kinnisvarabuumi läinud kümnendi keskel. Kuna mereäärsetele maamajadele hammas peale ei hakanud, suunati pilk sisemaale. Harjumaa lõunaosas asuv Habaja osutus toredaks kohaks, sest pealinn on vaid pooletunnise autosõidu kaugusel, samas värsket õhku ja puhast loodust on küllaga.

Vabal ajal veini valmistama

Villy ja Julia-Maria ostsid Habaja mõisa vana viinavabriku 14 aastat tagasi ja kohandasid osa sellest elamuks. Mõnda aega käidi iga päev pealinnas tööl. Villy oli Äripäevas toimetaja ja Julia-Maria fotograaf. Kui mõni aasta hiljem lahvatas majanduskriis, valis Julia-Maria vabakutselise fotograafi elu. Tekkis rohkem vaba aega. Kuna ostetud hoonega tuli kaasa aialapike ja vana hiiglaslik rabarberipuhmas, jõuti loogilist rada pidi veinini. „Kaua sa seda rabarberikooki ikka sööd,” sõnas Villy muiates.

Vein kukkus välja üle ootuste hea.

01.04.2020 03.04.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto