N, 19.05.2022

Kaua sa seda rabarberikooki sööd ehk kuidas sündis Habaja veinimaja

Tiit Efert
Kaua sa seda rabarberikooki sööd ehk kuidas sündis Habaja veinimaja
Facebook Messenger LinkedIn Twitter
Comments
Villy Paimetsa sõnul valmistavad nad teadlikult kergeid jooke.
Villy Paimetsa sõnul valmistavad nad teadlikult kergeid jooke. Foto: Julia-Maria Linna

Endised Äripäeva töötajad Villy Paimets ja Julia-Maria Linna muutsid kunagise Habaja viinavabriku veinimajaks. Nad loodavad, et tuleb ilus suvi koos paljude külastajatega.

Maale kolimise mõte tekkis Villyl ja Julia-Marial enne eelmist kinnisvarabuumi läinud kümnendi keskel. Kuna mereäärsetele maamajadele hammas peale ei hakanud, suunati pilk sisemaale. Harjumaa lõunaosas asuv Habaja osutus toredaks kohaks, sest pealinn on vaid pooletunnise autosõidu kaugusel, samas värsket õhku ja puhast loodust on küllaga.

Vabal ajal veini valmistama

Villy ja Julia-Maria ostsid Habaja mõisa vana viinavabriku 14 aastat tagasi ja kohandasid osa sellest elamuks. Mõnda aega käidi iga päev pealinnas tööl. Villy oli Äripäevas toimetaja ja Julia-Maria fotograaf. Kui mõni aasta hiljem lahvatas majanduskriis, valis Julia-Maria vabakutselise fotograafi elu. Tekkis rohkem vaba aega. Kuna ostetud hoonega tuli kaasa aialapike ja vana hiiglaslik rabarberipuhmas, jõuti loogilist rada pidi veinini. „Kaua sa seda rabarberikooki ikka sööd,” sõnas Villy muiates.

Vein kukkus välja üle ootuste hea.

Märksõnad
Salvesta lood hiljem lugemiseks!
Minu lood
Eesti uudised
Majandus
Maailm
Arvamus
Kultuur
Sport
Reis
Maa Elu
Tartu Postimees
Tagasi üles