Sisukord
Arter
Postimees
11.04.2020
Eesti Repsi plaan: abituriendid teevad kaks eksamit (1) Meedia palub valitsuselt ellujäämiseks tuge (36) Eesti lühiuudised Eriolukorra juhi korraldus Ohtlik käitumine. Juhised pole kõigile (8) «Emal jäi maa peal veel palju asju pooleli...» (6) Omanik eitab hoonete ohtlikkust (7) Majandus Koroonaviirus võttis investoritelt dividendid Investorid usuvad, et börsidel on halvim juba möödas Välismaa Boris Johnson pääses pühade eel intensiivist Välismaa lühiuudised Terras liitus mureavaldusega Ungari pärast (35) Üks Venemaa suurimaid viirusekoldeid asub soome-ugri provintsis Kristuse ülestõusmist kuulutatakse kiriku asemel Youtube’is Tallinna kloostreid kimbutavad sisse tikkuvad usklikud Isa Alfonso: praegust aega ei tohi hiljem unustada Arvamus Prohvet kahvli otsas (5) Sanders eesmärgist ei loobu (4) Ükssarviku unistus (2) Viirusega sõdiv peaminister Juhtkiri: munade koksimine e-kiigeplatsil Hendrik Alla: ära toida terminaatorit (1) Sport Kehaline kasvatus koroonakriisis – kaos või võimalus? (1) Spordi lühiuudised Karl Juhkami kolumn: koroonadebatt optimisti ja pessimisti vahel «Elfyn Evans - kõige tundmatum WRC-sarja täht» Iseseisvat teekonda alustanud Sildaru tunneb vastutust, ent naudib ka vabadust Merendus Taaskohtumine lõksu jäänud paatidega viibib Merenduse lühiuudised (1) AK Urmas Varblane ja Mathias Juust: maailmamajandus pärast koroonat (3) Tõnu Lehtsaar: lunastuse mõttest (10) Kristina Kallas ja Lauri Hussar: kuidas õppida uutmoodi õppima? (5) Mari-Liis Madisson ja Andreas Ventsel: kas ja kuidas rääkida infosõjast? (5) Nädala plaat: mida arvata Chalice’i «K r i b u k r a b u st»? Aja auk. Bitches Brew 50 ehk ahistus kultuuris Juurikas 20 aastat hiljem: päevauudised 11. aprillil 2040. Erkki Bahovski: ilustamata Vabadussõda (1) Mart Laar: väärikas ajalugu Krista Kumberg: omadega rabas. Rabast välja Värske teos krimikirjanduse kuldajastust Vikerkaar loeb. Hea näide «keskmiselaubalisest» kvaliteetkirjandusest Digikultuur. Kultuur digitaalses vahenduses (1) Priit Alamäe, Robert Kitt ja Marek Helm: viirusetesti läbinud digiriik Tõnu Viik: koroonakriis levitab virtuaalsust EKI keelekool: Kevade, kevade, armas oled minule! (2) Arter Kaheksa päeva koroonakriisi epitsentris: «Hallo, doktor Laane, kuidas läheb?» Eesti talent hoiatas pandeemia eest kaks aastast tagasi (12) Villu Päärt: ärajäämanähud (1) Lihavõtteks Jaanirannalt: küpseta MerMeri hõrku kohupiimakooki (1) Houston, we have a problem! Apollo 13 startis täna, 50 aastat tagasi (16) Maailmal on vaja üht väikeautot. Sõiduproov Hyundai i10-ga Kuidas maskist sai moeasi? (4) Kriisiaja mees Tiit Vähi: loomulikult tekib hirm tuleviku ees, kuid oleksin optimist (10) Fotolugu: kollektiivne suluseis (1) Meelelahutus Koomiks Sudoku

Lihavõtteks Jaanirannalt: küpseta MerMeri hõrku kohupiimakooki

5 min lugemist
Sidrunine kohupiimakokk MerMeri moodi. FOTO: Merrit Kiho

MerMeri kodurestorani pererahvas Merrit ja Jaan Kiho pole viirustõrjeks sugugi supikulpe köögikappi ära pannud. Rahvas tellib neilt gurmeepakikesi hõrgu karulaugupestoga, pühade esimesel hommikul küpsetab paar aga piduroaks sidruni-kohupiimakooki.

Artikkel kuulatav
Postimees digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Jaanirannal MerMeri kodurestoranis ei ole kriisiaja vaikelust juttugi. «Selle asemel käib meie köögis viimased paar nädalat suur möll. Ma olen õhtuks täitsa läbi,» kirjeldab praegust eriolukorda restorani perenaine Merrit Kiho. Ta on just jõudnud Kolga-Aablasse tagasi järjekordselt gurmeepakikeste laialiveolt Tallinna ja Rakverre ning pakiautomaatidesse.

«Poleks uskunud, et rahvas me pisikest MerMeri nii hoiab ja et meid pole unustatud,» tunneb ta siirast heameelt ja katkestab korraks jutu. Uksele koputab järgmine kunde, kes tuleb sidrunimekist kohupiimakooki nõutama – see on tellijate hulgas lihavõtte eel üks tahetumaid küpsetisi. Omajagu on neidki inimesi, kes ise Jaaniranda kodugurmeele järele tulevad, kinnitab pererahvas.

Tegelikult on Merrit ja Jaan Kiho oma maja maitseid alati rahvale kaasa müünud. Viimaste nädalate nõudluse kasv aga tähendab, et nende päevad on tavapärasest rohkem täis pasteeditamist, pestotamist, oliivide marineerimist ja saiaküpsetamist. Tellimisridade kolmeks tipuks nimetab kodurestorani perenaine karulaugupestot, vürtsikat kanamaksapasteeti ja oliiviõlisaia päikesekuivatatud tomatitega. Ta loodab südamest, et tuttavad ja turvalised head maitsed aitavad inimestel koos ilusa kevadepäikesega vähekenegi leevendada seda ärevust, mis on viirusetormis meisse kõigisse pugenud.

09.04.2020 13.04.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto