Sisukord
Arter
Tänane leht
02.05.2020
Eesti Palgatabelit juhivad kohtunikud (4) Eesti lühiuudised Sarimõrvari stiilinäide: Juri Ustimenko sai tapmisjuhised vangla kanalisatsiooni kaudu (8) Ministeerium tahab skandaalsest koolimajast vabaneda Palgatabelit juhivad kohtunikud Majandus Koroonaviirus nurjas maailma ägedaima aktsionäride koosoleku Investor Mari: esmapilgul hiilgavana näiv kasv jääb veidi nadiks Välismaa Välismaa lühiuudised KOHALIK VAADE ⟩ Itaaliat kummitab hirm raisata kaks juba ohverdatud kuud Diktaatori õde on Kimide dünastia tagavaraplaan (4) Püssimehed tungisid Michigani parlamendihoonesse Arvamus Juhtkiri: vaja on täpset kärpimist (15) Janno Zõbin: keskmängu peataolek (13) Nädala nägu ⟩ Kompromissituse kunstnik (2) Anonüümne põetaja (4) Saaremaa streigijuht (4) Põhja-Korea kaanetüdruk Urmas Nemvalts: päeva karikatuur Sport Jaak Salumets: treener peab olema ka hea pedagoog ja psühholoog, oskama lapsi õigesti suunata Jaanus Kriiski kolumn: doping Eesti sporditelevisioonis! (3) Merendus Paadimüük liigub kriisiolukorras tõusulainel Merenduse lühiuudised AK Garri Raagmaa: pärast koroonakriisi ei saa regionaalpoliitikast enam mööda vaadata (11) Hannes Palang: potipõllunduse ja kaugtöö õppus Tiiu Kuurme: hariduse taandamine (7) Iljitši meenutades (9) Astronoom: universum tunneb viirusi kauem kui inimest (13) EKI keelekool: üks väega sõna (3) Marju Lauristin: kriisiaeg testib haridusuuendust (4) Kunst sinu ümber. Bita Razavi – kunstnik mitme koduga Vikerkaar loeb. Elu võimalikkusest kosmoses Kas 21. sajandil Venemaa tükeldumine jätkub? (32) Neli uurijat on ikka parem kui kaks Mungad, baleriinid, terroristid ja teised impeeriumi hauakaevajad Lugu lämmatavast emaarmastusest Kas on vaja jätkata suhet, mida poleks alustamagi pidanud? NÄDALA PLAAT: Pimeduse kroonimine kuningaks Aja auk. Külmus, julmus, glamuur Juurikas. Kõik, mis kunagi oli (2) Arter Saaremaa vallavanem Madis Kallas: Nii kui kriis rahunes, asuti taas mind ründama (55) Telekomide juhid silmitsi ennenägematu katsumusega (2) Poolakad Eesti põllumajandust päästmas (15) Karantiiniunelmad (2) Vanausuliste puhtusekombestik meenutab tänapäevast viirusetõrjet (4) Tehke järele: üle saja kilomeetri jalgsi noolsirgelt läbi Eesti (3) Karbike tuunikalakonservi teeb köögis imet Rikastame pärismaailma. Mis imet saab näha liitreaalsuse äppidega? Subaru leidis värvid. Sõiduproov uuendatud Subaru XVga Piilu kulisside taha: kuidas valmis virtuaalne Tallinn Fashion Week? Meelelahutus Koomiks Sudoku

Karbike tuunikalakonservi teeb köögis imet

4 min lugemist
Muu hulgas saab tuunikalast valmistada vahemerelise noodiga pastakastme. FOTO: Shutterstock

Konservikarpi pandud tuunikalaga võib teha köögis imet. Mahlaseid pirukaid, toekaid salateid, hõrke võileivamäärdeid ja lopsakaid pastaroogi. Kuni koroona meid koduseinte vahel hoiab, haarake kalakonserv poeskäigult kaasa ja menüürutiini tuleb erksat vahemerelist vaheldust.

Artikkel kuulatav
Postimees digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Kui mõni hoiab oma toidutagavarades alati mõnd lihakonservi, siis minul ja veel mõnel teiselgi tuttaval on sahvris ootel üks või kaks karbikest tuunikala. Pigem tuunikala vees kui õlis. Kui õlis, siis pigem oliiviõlis. Pigem konservikarpi pandud kusagil Vahemere maades kui mõnda muud päritolu.

Ma tean, et maailmaveed, sealhulgas Vahemeri, on suurtööstusliku kalapüügi tõttu tuunikalast peagi tühjad, ja iga karpi ostes tunnen süümepiinu, kuigi see kauge kala pole laual just iga päev. Aga kuni see kalakonserv pole veel nii hinnaline luksus nagu näiteks mustad trühvlid, või lihtsalt defitsiit, on tuunikala erakordselt tänuväärne abiline puhuks, kui tuleb isu lõunaeuroopaliku maitse järele või on tarvis külalistele midagi kergeloomulist pakkuda. Eriti veel nüüd, kui poeskäigud on tavapärasest harvemad, restoranitoitu koju tellida pole võimalik ja söögilauale ärksamat meeleolu kartuli-kastme refrääni asemel ju ometi tahaks.

Üllatus küll, kuid just koroonaaja piirangud tõid tuunikalakonservi hiljuti ka nõudlike maitseküttide radarile, kui USA üks esi- ja telekokkasid David Chang jagas Instagramis oma tuunikala-pastasalati retsepti.

Mees, kelle tegid kuulsaks Aasia köögiklassikast tuletatud lihtsad tänavatoidud, Momofuku restoranikett ja Netflixi kokandussaade, on varemgi üleilmset toidupublikut hullutanud. Kord jõudsid tema restoranimenüüst rahva hulka marineeritud kanamunad, siis jälle vuhiti koduköökides koreapäraseid salatirulle, kus iga sööja võtab väikese salatilehe, täidab selle sealiha, tšilli-jogurtimajoneesi ja soja-ingverikastmega ning rullib suupäraseks ampsuks.

30.04.2020 04.05.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto