Sisukord
Eesti
Tänane leht
20.05.2020
Eesti Rail Balticu lõik takerdus apsakasse (6) Koalitsioon valis parandamise asemel lammutamise (13) Eesti lühiuudised Nullpunkt ⟩ Karbisöök käib karmi elu juurde (4) Valga vallavolinik viis kalmistule Georgi lindiga pärjad Taimekasvatajad on kimpus varastega (4) Majandus Tippjuht: kriis võib loodusele hoopis karuteene teha (6) Majanduse lühiuudised GRAAFIK: Ida-Euroopa majandus langeb Eestlaste seast on hooajatöölisi keeruline leida (21) Välismaa Hololei peab Eesti vastseid lennukeelde pentsikuks (6) Välismaa lühiuudised Arvamus Juhtkiri: Jänesed valivad jahimeest (8) Mart Raudsaar: Lõikamise aeg pole veel käes (26) Ivo Pilving: Rail Balticu Luitemaa vahejaam Ester Eomois: kiiremini arsti juurde (1) Avo-Rein Tereping: pandeemia ja käitumuslik immuunsüsteem (3) Sami Seppänen: teeme kodukontori maksukorda! (2) Kultuur Maailma graatsilised jõujooned (1) Kultuurilühiuudised Isolatsiooniaja teater: kodus ja kohal Sport Spordi lühiuudised Autospordiliit kavandab rallit, mis meelitaks kohale ka WRC-tiimid (7) Ilves püüab maailma tippude keskel sinilindu Reportaaž ⟩ Koroonajärgne jalgpall: otsiv ja konarlik Tartu Hüljatud rebase­kutsikas leidis kodu Linnavalitsus pidas üle mitme nädala istungi raekojas Stepan Karja: mundrimeeste maja seisku linnasüdames Sirje Toomla: kas kriisil on uks? Jõgeva valla võimukoridorides läks vennatapusõjaks Juhan Peegli sünniaastapäeval tuli jutuks ajakirjanike aukoodeks Tartu lühiuudised Tabivere koroonakogemus: häda liidab ja maailm püsib naiste õlgadel (1) Maadlustrenni võivad sügisel pääseda ainult parimad Spordi lühiuudised Meelelahutus Koomiks Sudoku

Nullpunkt ⟩ Karbisöök käib karmi elu juurde

3 min lugemist
Restoran Gloria peakokk ja omanik Dimitri Demjanov oma koroonaviiruse tõttu suletud restoranis. FOTO: Andres Haabu

Eesti Kulinaaria Instituudi juhi ja restoran Gloria omaniku Dimitri Demjanovi sõnul on koroonakriis raputanud tugevasti niigi raskes seisus Eesti restoranikultuuri.

Artikkel kuulatav
Postimees digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

1937. aastal avatud restorani uksed on lukus. See ei ole esimene kriis Gloria 80 tegevusaasta jooksul. Veelgi keerulisem aeg oli vahetult pärast Teist maailmasõda, kui Gloria restorani personalil tuli – toona kandis see nime Söökla N87 – kolm päeva nädalas kasvatada sigu ja juurikaid ja järgmisel kolmel päeval neist sööki vaaritada.

«Ma loodan, et see nüüdne kutsumata külaline ei suuda meid pikali lükata ja elame selle üle. Aga praegune seis on eelmiste kriisidega võrreldes totaalselt teistsugune,» ütleb Demjanov, kelle restorani Gloria on külastanud teiste seas näiteks Briti muusik Mick Jagger, Boriss Jeltsin ja endine Ameerika Ühendriikide president Bill Clinton.

19.05.2020 21.05.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto