Nullpunkt ⟩ Karbisöök käib karmi elu juurde

Restoran Gloria peakokk ja omanik Dimitri Demjanov oma koroonaviiruse tõttu suletud restoranis. FOTO: Andres Haabu

Eesti Kulinaaria Instituudi juhi ja restoran Gloria omaniku Dimitri Demjanovi sõnul on koroonakriis raputanud tugevasti niigi raskes seisus Eesti restoranikultuuri.

Artikkel on kuulatav
digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

1937. aastal avatud restorani uksed on lukus. See ei ole esimene kriis Gloria 80 tegevusaasta jooksul. Veelgi keerulisem aeg oli vahetult pärast Teist maailmasõda, kui Gloria restorani personalil tuli – toona kandis see nime Söökla N87 – kolm päeva nädalas kasvatada sigu ja juurikaid ja järgmisel kolmel päeval neist sööki vaaritada.

«Ma loodan, et see nüüdne kutsumata külaline ei suuda meid pikali lükata ja elame selle üle. Aga praegune seis on eelmiste kriisidega võrreldes totaalselt teistsugune,» ütleb Demjanov, kelle restorani Gloria on külastanud teiste seas näiteks Briti muusik Mick Jagger, Boriss Jeltsin ja endine Ameerika Ühendriikide president Bill Clinton.

19.05.2020 21.05.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto