P, 2.04.2023

Nullpunkt ⟩ Karbisöök käib karmi elu juurde

Facebook Messenger LinkedIn Twitter
Comments 4
Restoran Gloria peakokk ja omanik Dimitri Demjanov oma koroonaviiruse tõttu suletud restoranis.
Restoran Gloria peakokk ja omanik Dimitri Demjanov oma koroonaviiruse tõttu suletud restoranis. Foto: Andres Haabu

Eesti Kulinaaria Instituudi juhi ja restoran Gloria omaniku Dimitri Demjanovi sõnul on koroonakriis raputanud tugevasti niigi raskes seisus Eesti restoranikultuuri.

1937. aastal avatud restorani uksed on lukus. See ei ole esimene kriis Gloria 80 tegevusaasta jooksul. Veelgi keerulisem aeg oli vahetult pärast Teist maailmasõda, kui Gloria restorani personalil tuli – toona kandis see nime Söökla N87 – kolm päeva nädalas kasvatada sigu ja juurikaid ja järgmisel kolmel päeval neist sööki vaaritada.

«Ma loodan, et see nüüdne kutsumata külaline ei suuda meid pikali lükata ja elame selle üle. Aga praegune seis on eelmiste kriisidega võrreldes totaalselt teistsugune,» ütleb Demjanov, kelle restorani Gloria on külastanud teiste seas näiteks Briti muusik Mick Jagger, Boriss Jeltsin ja endine Ameerika Ühendriikide president Bill Clinton.

Facebook Messenger LinkedIn Twitter
Comments 4
Märksõnad
Tagasi üles