Sisukord
Arter
Postimees
18.07.2020
Eesti Kiik haaras ohjad enda kätte (44) Eesti lühiuudised (5) Mis maksab üks kommentaar? (38) Eetrikeelud ja lisandiga kohv: neli hetke 65-aastase ETV ajaloost (1) Seenelised ei oska hinnata haruldusi Majandus Tormilised panused vaktsiinivalmistajatele Pangad on suutnud koroonakriisile hästi vastu pidada Välismaa Visegrádi jonni tõttu võib toetuste jagamine topata Välismaa lühiuudised Turistideta võivad Keenia kuulsad kaitsealad kaduda (6) Araablased avavad Marsi-lennud (1) Arvamus Juhtkiri: pangad püsivad pinnal (14) Herman Kelomees: ERRist saagu sihtasutus (4) Arhitekt läks omaenda maja kallale? (6) Ninanips Maksuleedile Alkeemiline pulm Kai kunstikeskuses Lukašenka nukker pidu (4) Kultuur Alkeemiline pulm Kai kunstikeskuses Sport Oxfordi veel liuglev eesti juurtega sõudja unistab olümpiast (2) Spordi lühiuudised Henry Lääne kolumn. Andke WRC-tiimidele kalender, mida nad soovivad FOTOUUDIS: Tagasi troonil! Merendus Piraadid ja tühjad laevad Merenduse lühiuudised Arter Aare Hõrn: Tartu rahuta oleks pool Setomaad maha põletatud (4) VIDEO ⟩ Juua jälle kohvi Pariisis! Meie, eestlased – mererahvas? (1) Pealetükkimatu poeet bassi tagant Pommihirm, padujoomine ja vargad. Olümpiaregati toimumine on ime! (10) Lipuheiskaja kaks napikat (1) Maailma pressifoto paremik kutsub Vilniusse «Käime Kohtla-Järve katuseid mööda...» (1) Lõbusõit ühel rattal. Onewheel: kuidas küll sellisega sõita? Kuidas maitseb Läänemaa? Noor moegeenius: Iga armastus ei vääri taaselustamist Meelelahutus Koomiks Sudoku

Kuidas maitseb Läänemaa?

8 min lugemist
Altmõisa pererahvas külalistemaja-suvekohviku lilleklumpidega ehitud peasissekäigu ees: ema ja tütar, peakokk Meeli Lokk ja juhataja Anna Regina Kabral.   FOTO: Madis Veltman

Kust tulevad maailma parimad haugikotletid? Ei mingit kahtlust, Läänemaalt, Altmõisa külalistemajast-suvekohvikust. Aga kuidas süüa lõvilakka? Ka sellest ei tee maja pererahvas, ema-tütar Meeli Lokk ja Anna Regina Kabral saladust.

Artikkel kuulatav
Postimees digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Haugikotletid on üks Altmõisa rookatusega külalistemaja-suvekohviku staare, mida teadjamad sööma tulles juba uksel küsivad.

Tõstame meiegi enesele ette. Tõesti, need maitsevad mahlaselt ja teeks au igale Michelini-tärnidega pärjatud kokale ja võiks vabalt kuuluda Läänemaa esindusroogade nimekirja, kui selline peaks kunagi koostatama.

«Haugihakkliha tahab juurde natuke rasvainet, muidu kipub kotlet jääma tuim. Näiteks majoneesi või maasuitsusinki. Meie teeme majoneesiga,» reedab oivaliste kotlettide retseptisaladuse Meeli Lokk, suvekohviku peakokk. Ka kodujuust teeb kotletitainas ära enam-vähem sama töö, õpetas teda kunagi kohaliku rannakaluri naine.

Peaasi aga, et oleks omakandi värsket haugihakkliha, selleta ei aita ükski kokanduslik piruett. «Kokad ainult vormistavad roa, hea tooraine on see, mis loeb,» sõnab köögipealik, kel ammusest ajast kõrgharidus sotsiaaltöös ja värsked profikoka oskused Haapsalu kutsehariduskeskusest.

Kui kalamees haugi Altmõisa ukse taha toob, tehakse hakkliha ise valmis. Kui ei, päästab köögirahva tülikast käsitööst Pusku Indreku haugihakkliha – Pusku turismitalu peremees Indrek Loo saab ükskõik millise kala liha luudelt spetsiaalse masinaga kätte ja teeb sellest korraliku hakkliha.

17.07.2020 20.07.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto