Indrek Kaing: Eestis saaks alata toidurevolutsioon

Indrek Kaing. FOTO: Erakogu

Me kõik peame otsustama, et toidu raiskamine ei ole mõistlik ning et edaspidi püüame leida maksimaalselt häid lahendusi selle vältimiseks, kirjutab vabatahtlik Indrek Kaing.

Artikkel on kuulatav
digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Aastal 2015 sõlmiti ÜROs kestliku arengu eesmärkide lepe, mis tuleb saavutada 2030. aastaks. Üks leppe olulisi eesmärke, nr 12.3 ütleb: «Vähendada 2030. aastaks jaekaubanduse ja tarbijate tekitatud toidujäätmeid poole võrra elaniku kohta.» Möödunud aastal sai sellest teemast ka Euroopa roheline kokkulepe, mis tähendab, et ring tõmbub kitsamaks ja me kõik peame osalema nende eesmärkide saavutamisel.

Käesolevast aastast alates otsustas ÜRO põllumajandusorganisatsioon FAO kanda kalendrisse 29. septembri kui rahvusvahelise toidukao ja toiduraiskamise teadlikkuse päeva. Kevadel 10. sünnipäeva tähistada soovinud Toidupank pidi eriolukorra tõttu oma mõtted ootele panema ja nüüd, sügisel sai tähistamine teoks rahvusvahelise konverentsina.

08.10.2020 10.10.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto