Kus nädalalõpul süüa? Vanalinnas!

Restoran ORE, mille kõrged kaarjad võlvid ja suured aknad loovad pisut müstilise meeleolu. FOTO: Johannes Hõimoja

ORE, mis lahtisõnastatult tähendab Olevimäe restorani, on üks neid Tallinna vanalinna söögikohti, kus tehakse kokakunsti selle kõige paremas tähenduses.

Artikkel on kuulatav
digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Kui te pole ORE peakoka Silver Saa köögist tulnud roogi maitsnud, tähendab see teadmistes Eesti praegusaja nõtkest toidukunstist arvestatavat lünka. Mõne aasta eest popile Saltile hoo sisse puhunud ja kunagise menuka Fabriku Kalamajas üles töötanud kokk jätkab Olevimäe söögisaali kõrgete kaarjate võlvide all sama ärksa palanguga, põimides taldrikule otsivat vaimu, isikupära, Eesti maitseid, Aasia mõju, moodsaid kokandusvõtteid ja toidulist laboritarkust.

Suuri sõnu kasutades ja üldsegi mitte liialdamata: kõigest sellest kokku sünnivad erakordselt maitsvad ja harmoonilised toidukooslused. Lausa nii erilised ja hõrgud, et ühel hetkel avastate, et restoraniõhtusse plaanitud uudiste vahetamisest ja vestlusest ei tule midagi välja, sest see, mis taldrikul, võtab kogu tähelepanu ja paneb maitsemeeled mõistatama.

06.11.2020 09.11.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto