Kuidas keeta õiget puljongit?

Veisepuljongil võib lasta madalal kuumusel podiseda terve päeva. FOTO: Mihkel Maripuu

Unustage soolarohketest puljongikuubikutest keedetud supileem. FoodStudio üks asutaja ja kokk Helgor Markov kutsub kodukontori õitseajal ise toekat puljongit keetma. «See on kordi maitsvam ja tervislikum pealegi,» ütleb ta.

Artikkel on kuulatav
digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Kõige parem on kodus keedetud puljong, kinnitab Helgor Markov, kes koos koka Indrek Kivisaluga lükkas ligi nelja aasta eest käima FoodStudio puljongi- ja kastmeköögi. Hobikokkade rõõmuks ja ajavõiduks podisevad seal kolmesajaliitristes puljongikateldes lisaainevabad ning ökomajapidamiste kontidest-köögiviljadest puljongid küll supipõhjaks, küll hautiseks või risotoks. Kuigi seni pole puhtast ja ausast toidust lugu pidavatel meestel õnnestunud eestimaalasi soolarohkest puljongikuubikust päriselt võõrutada, ei erine nende firmaretseptid kodustest kuigivõrd.

15.01.2021 18.01.2021
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto