Tallinna südalinna katusemesilaste mesi on kitsejuustul sama hea kui maamesilaste oma

Tallinna Ülikooli teadur Liisa Puusepp ülikooli katusel - vasakul on mesitarud ja käes purk mett, mille kandsid läinud suvel kokku oma maja mesilased. FOTO: Madis Veltman

Ükskõik, kas linnast või maalt, kosutab mesi tervist ja sobib toidu maitsestamiseks ühtemoodi, kinnitab Liisa Puusepp, kes aitab silma peal hoida Tallinna Ülikooli kümnetel tuhandetel katusemesilastel ja analüüsib Eesti mesilaste mett.

Artikkel on kuulatav
digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Taimed, kust mesilased nektarit koguvad, mõjutavad kergelt ka mee maitset. Liisa Puusepp oletab, et arvatavasti tõttavad ülikooli mesilinnud korjele Kadrioru pargi poole, võttes sihikule põhiliselt puud ja põõsad, aga ka presidendi kantselei roosiaia. Nende mees tuleb kõige rohkem esile pärnaõie maitse, kuid õietolmuterakesi pärineb ka näiteks naadilt.

29.01.2021 01.02.2021
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto