Kõik armastavad pastat. Vihjeid filmidiivalt Sophia Lorenilt ja Jalta konverentsilt

Kreemine avokaadopasta krevettidega. FOTO: Grete Laan

Kuigi Itaalia pastaroogade lõputus paletis leidub ka tundidepikkuse hautamisega raguusid, on itaallased välja mõelnud hulganisti lihtsaid ja kärmeks kõhutäieks kõlbavaid retsepte. Hobikokk Anu Laan noppis välja mõned oma lemmikud.

Artikkel on kuulatav
digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Kui teil on majapidamises kotike pastat, oliiviõli, küüslauku, sibulat, maitseaineid, ehk ka kõvemat pikalt laagerdunud juustu ja karbike (kirss)tomateid või purk purustatud konservtomatit, on kiire lõuna minutitega valmis.

«Näiteks aglio e olio, spagetid küüslaugu, tšilli ja oliiviõliga,» nimetab hobikokk, argiselt Tallinna kaubamaja teenindusjuhi ametit pidav Anu Laan ühe neist pastalemmikutest, mis nõuab vähe aega ja vaeva. Enne kui koroonaajale kohaselt mõni toidukuller restoranist kohale jõuaks, on sellega juba nälg kustutatud.

19.03.2021 22.03.2021
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto