Teeseenejook elab pudelis edasi

Kombucha valmimine võtab sõltuvalt koostisest aega kaks kuni neli nädalat. FOTO: Tiit Efert

Ammustest aegadest kodus purgis kasvatatud teeseenest valmistatakse tänapäeval maitsvaid ja kosutavaid jooke, mida võib võrrelda ka heade veinidega. Aga need sobivad tervele perele.

Artikkel on kuulatav
digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Mjuk Kombucha tootmise asutaja ja eestvedaja Britta Nool sai teejoogist teada alles hiljuti, sest tema kodus ei ole seda kasvatatud ega tarvitatud.

Küll aga tõi tema vend kaheksa aasta tagasi selle kultuuri USAst Eestisse kaasa. Britta sõnul on vend ideedemees, kes ei viitsi neid kõiki teoks teha. Alguses tundus jook Britta jaoks imelik, ta ei tahtnud seda isegi proovida.

14.04.2021 16.04.2021
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto