Viguriga kaardid: kuusnurkne mesi

Andmed: Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) FOTO: Evelyn Uuemaa, TÜ Geograafia Osakond FOTO: Evelyn Uuemaa, TÜ Geograafia Osakond

Kuigi mett tarbime enam ehk talvisel poolaastal, kuulub värske kärjemesi Eesti suve juurde. Just jaanipäeva paiku maitstakse sageli esimest korda värsket mett.

Artikkel on kuulatav
digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Ajalooliselt on mesindus välja kasvanud metsmesindusest, kus mett varuti loodusest, teades nn tarupuid. 19. sajandi lõpus aga mindi suuresti üle raamidega tarudele. Tänapäeval on Eesti umbes 50 000 mesitaru. Arvuliselt enim on meil väikseid, kuni kümmekonna taruga hobimesilaid. Suurimates mesilates aga küündib tarude arv üle 150 ja seal on meevarumine juba põhitöö.

25.06.2021 28.06.2021
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto