Nädala retseptid ⟩ Mida teha angervaksast, mesise noodiga suvehurmurist? Toidukunstnik Maru Metspalu teab

Pirnimoosi angervaksa ja pipraga võib pakkuda nii tavaliste pannkookide kui ka tofusõrnikutega. FOTO: Siim Vahur

AVASTA ANGERVAKS. Hurmavalt lõhnavaid angervaksaõisi ei tasu korjata ainult kosutavaks talveteeks, vaid ka moosi ja siirupi maitsestamiseks. Toidukunstnik Maru Metspalu jagab näpunäiteid.      

Artikkel on kuulatav
digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Angervaksa korjamisretkelt koju jõudes läheb Maru Metspalul kreemikasvalgetest angervaksaõisikutest pliidile podisema angervaksasiirup ja tuba saab kohe mesist lõhna täis – vanasti tarvitatigi küll taime õisi, küll varsi tubade lõhnastamiseks. «Veel hommikul, kui purgikaaned on end öös plõksatustega talveootusesse sulgenud, heljub õieõrn magusus toas,» räägib ta ja lisab, et suveajal võib angervaksasiirupit piserdada kasvõi jäätisele. See on lihtsaim moodus angervaksaga tutvust teha.

02.07.2021 05.07.2021
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto