N, 2.02.2023

Nädala retseptid ⟩ Mida teha angervaksast, mesise noodiga suvehurmurist? Toidukunstnik Maru Metspalu teab

Britt Rosen
Mida teha angervaksast, mesise noodiga suvehurmurist? Toidukunstnik Maru Metspalu teab
Facebook Messenger LinkedIn Twitter
Comments
Pirnimoosi angervaksa ja pipraga võib pakkuda nii tavaliste pannkookide kui ka tofusõrnikutega.
Pirnimoosi angervaksa ja pipraga võib pakkuda nii tavaliste pannkookide kui ka tofusõrnikutega. Foto: Siim Vahur

AVASTA ANGERVAKS. Hurmavalt lõhnavaid angervaksaõisi ei tasu korjata ainult kosutavaks talveteeks, vaid ka moosi ja siirupi maitsestamiseks. Toidukunstnik Maru Metspalu jagab näpunäiteid.      

Angervaksa korjamisretkelt koju jõudes läheb Maru Metspalul kreemikasvalgetest angervaksaõisikutest pliidile podisema angervaksasiirup ja tuba saab kohe mesist lõhna täis – vanasti tarvitatigi küll taime õisi, küll varsi tubade lõhnastamiseks. «Veel hommikul, kui purgikaaned on end öös plõksatustega talveootusesse sulgenud, heljub õieõrn magusus toas,» räägib ta ja lisab, et suveajal võib angervaksasiirupit piserdada kasvõi jäätisele. See on lihtsaim moodus angervaksaga tutvust teha.

Märksõnad
Tagasi üles