R, 2.12.2022

Nädala retseptid ⟩ Köögis on kuldaeg. Mida teha kukeseentest, suvikõrvitsast ja ploomidest?

Britt Rosen
Köögis on kuldaeg. Mida teha kukeseentest, suvikõrvitsast ja ploomidest?
Facebook Messenger LinkedIn Twitter
Comments
Augustikuiste maitsete trio: kukeseened, suvikõrvits ja ploomid. FOTO: Mihkel Maripuu
Augustikuiste maitsete trio: kukeseened, suvikõrvits ja ploomid. FOTO: Mihkel Maripuu Foto: Mihkel Maripuu

MAITSEB AUGUSTISELT. Ärge jätke külluse ja küpsemise kuul oma toidukaarti kahvatuks. Komeedi kohviku peakokk Krait Kumar jagab ärksaid ideid, mida hõrku aia- ja metsaandidest teha.  

August on köögis mu lemmikaeg, ütleb suuresti mahedale ja kodumaisele toiduainele pühendunud Komeedi kohviku peakokk Krait Kumar. Siis on hulk aia- ja metsaande riburada küpseks saanud ja omamaist värsket leidub maitsekütile ümberringi hulgi.

Kuigi tänavusuvise põuaga pole saak kõige puhul kuigivõrd helde, pudeneb üht-teist lauale ikka. Kui veel paari nädala eest oli mets seentest ja marjadest kohati täiesti tühi ning kukeseened olid lausa kallis delikatess, siis nädala-pooleteisega on pilt muutunud nendega paremaks. Ka suvikõrvitsat ja ploome on külluslikult.

Märksõnad
Tagasi üles