Viimsi vabaõhumuuseum valis Urmas Muru töö

Võidutöö külastushoone kaitseb Kingu talu hoovi moodsate segajate eest. FOTO: Urmas Muru

Viimsi vabaõhumuuseumi arhitektuurivõistluse võitis Urmas Muru projekt «Muu», mis ei röövi tähelepanu muuseumi pärlitelt.

Artikkel on kuulatav
digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Võistlustöödelt oodati kontseptuaalselt selget ideed ning planeeringulisi terviklahendusi muuseumihoonele, Kingu talule, turuplatsile ja teistele kinnistu hoonetele ning haljasalale.

Võistlustöö «Muu» on žürii hinnangul selge ruumilise lahenduse ja struktuuriga töö, millel on samal ajal piisavalt paindlikkust, et seda edasise projekteerimise käigus vajaduse korral parandada, kontseptsiooni muutmata. Külastushoone paigutamine Kingu talu ja maantee vahele kaitseb taluhoovi heli ja visuaalse müra eest, hoone kuju ja viimistlus suhtub vabaõhumuuseumi hoonestikku austusega, leidis žürii.

24.11.2021 26.11.2021
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto