NÄDALA RETSEPT ⟩ Kokanduse kõrgliiga koduköögis: kuidas teha köögiviljaraguud tippkoka moodi

Artur Kazaritski käis äsja Tallinnas ja valmistas restoranis Gloria Bocuse d’Orist inspireeritud õhtusöögi. FOTO: Madis Veltman FOTO: Madis Veltman

KÕRGEM KOKAKUNST. Kokk Artur Kazaritski ärgitab valmistama köögiviljaraguud, üht roogadest, mis tõi Eestile Bocuse d`Ori kokandusvõistlusel ajaloo kõrgeima, seitsmenda koha.

Artikkel on kuulatav
digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Kokaks? Mida sa endale ette kujutad? Et lähed Prantsusmaale kokapraktikale? Umbes selliste sõnadega kostitas Vaivara poissi Artur Kazaritskit üks õpetaja, kui too oma paberid Sillamäe ametikooli koka erialale viis. «Ärge kunagi laske teistel oma unistusi rikkuda. Kui midagi väga tahad, siis sa seda ka saad. Tuleb eesmärgid pikemas vaates paika panna ja selle nimel tööd rügama hakata. Minna kokakooli oli mu elu parim otsus,» tunnistab ta ja meenutab, kuidas käis oma oskusi lihvimas kõige eripärasemates restoraniköökides üle Euroopa, teiste seas Michelini tärnidega Maaemos Oslos. Ära kunagi anna alla, ütleb ta.

26.11.2021 29.11.2021
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto