«Täna on meil põhiroog praad, kartul ja 150 kilo Kurzeme strooganovi,» paljastab lõhnaja Tartu ülikooli kliinikumi kokk Zoja Kuznetsova rõõmsalt, nagu polekski ta sõitnud läbi magava kodulinna tööle ööliiniga ja alustanud koos kolleegidega päeva kella viie paiku hommikul. Ja lisab, et marjakisselli sai ka tehtud 150 liitrit, ikka koos kolleegiga: üks valas tärklist katlasse ja teine segas hoolega, sest ega klimpe tohi sees olla.
Maarjamõisa haigla keldrikorrusel üle 1000-ruutmeetrises köögis on enne keskpäeva kiire, läheneb lõuna. Seda on praegusel ajal palatites ootamas 700-800 sööjat. «Oleme teinud igaks söögikorraks ka pea 1050 portsjonit,» ütleb Tartu ülikooli kliinikumi toitlustusteenistuse tootmisjuht Piret Tammvere.