Ligi üheksa kilo kaaluv serviis koosneb kaheksast osast: neli vaagnat, kann, kohvikann, teekann ja teekannu alus.
1849. aastast pärineva serviisi autor on Peterburi hõbesepp Karl Boianowski, kes valmistas lauahõbedat Vene tsaariperekonnale. Teise maailmasõja ajal hoidis Pitka perekond serviisi Soome Pangas. 1948. aastal viisid admirali tütred Linda Päären ja Saima Queenie Joasalu selle endaga kaasa Kanadasse. 2000. aastal annetasid nad serviisi Eesti mereväele.
Serviisi väärikalt pidulik üleandmistseremoonia toimus eile sõjamuuseumis Viimsi mõisas, kus mereväe ülem kommodoor Jüri Saska ja sõjamuuseumi direktor Hellar Lill eemaldasid katte spetsiaalselt serviisi jaoks hangitud antiikselt ampiirstiilis vitriinilt.