E, 27.03.2023

NÄDALA RETSEPTID ⟩ Keeda lõuna talveks ette. Kolm Pille Endeni hoidist

Britt Rosen
Keeda lõuna talveks ette. Kolm Pille Endeni hoidist
Facebook Messenger LinkedIn Twitter
Comments
Seljankapõhi, kuhu võib hiljem segada lisaks natukesele veele liha ja oliive. FOTO: Jaan Heinmaa («Marineeritud hoidised»)
Seljankapõhi, kuhu võib hiljem segada lisaks natukesele veele liha ja oliive. FOTO: Jaan Heinmaa («Marineeritud hoidised») Foto: Jaan Heinmaa ("Marineeritud hoidised")

Kui aiakraami on rikkalikumalt, kui värskelt ära süüa jaksate, tasub nende küps suvemaitse talveks purki talletada.

Kodused purgisupipõhjad ja -salatid on justkui talvine elektrisäästupakett.

Lubage endale ka mõni itaaliapärane gurmeeamps: ahjukuivatatud tomatid oliiviõlis.

Toome salatiretro kurgi, sibula, porgandi ja tilliga, marineeritud ja hapendatud kurgid, marineeritud seened peolauale ja õrnsoolaseened salati või piruka jaoks, lihtne tomati-sibula salat, ungaripärane letšo – see kõik on köögitoimetaja ja kokaraamatute kirjutaja Pille Endeni kodus iga-aastane must be ehk peab-olema-hoidiseklassika. Suureks moosikeetjaks ta end ei pea, pigem hindab hapukamat ja teeb mõne purgi vürts- või juustumoosi. Üksnes ploomimoos brändiga ning õunamoos vanilli ja kardemoniga lähevad igal sügisel hoidiseriiuli magusalahtrisse.

Märksõnad
Tagasi üles