Oeselg ütleb, et kui kõrge hinnaga värskeid kammkarpe ei raatsi osta, siis ka külmutatud-puhastatud kammkarbid on maitsvad, kui nendega õigesti ümber käia, lastes neil enne tarvitamist aeglaselt tavakülmikus ööpäeva sulada ja tõsta siis tunnikeseks toatemperatuurile. Nii värskeid kui ka külmutatud kammkarpe võib mõlemalt poolt selitatud võis praadida ja siis tsipakese soola-pipraga maitsestada. «Praadige vaid mõni hetk, kuni kammkarp on kuldpruuni jumega. Soolaga tasub olla ettevaatlik, sest karbil on oma meresoolasus sees,» jagab peakokk soovitusi.
Tänavuse Hõbelusika restoranikonkursi parimad
Tänavuse Hõbelusika restoranikonkursi parimad
Parima fine dining’u restorani tiitli võitis Horisont. Sama kategooria nominentide hulka kuulusid finaalis veel 180 Degrees by Matthias Diether, Rudolf ja Nautilus.
Casual-restoranide klassis läks Hõbelusika auhind Dominicile. Nominentideks olid ka Mantel & Korsten, Anno ja Joyce.
Parimaks kohvikuks kuulutati Cafe Gianni. Lõppvoorus pakkusid talle konkurentsi veel Levier Cafe, Meistri Lyon ja Hapsal Dietrich.
Parima rahvusköögiga hiilgab restoran Gianni, mille konkurentideks olid finaalis Guru, Rudolf ja Lee resto.
Parima peakoka Hõbelusikas ulatati Matthias Dietherile restoranist 180 Degrees by Matthias Diether. Tema kõrval püüdsid konkursi finaalis tiitlit ka Tõnis Saar restoranist Puri ja Oleg Perelman Nohost.
Parima teeninduse pakkuja auhinna võitis 180 Degrees by Matthias Diether.
Parima gastropubi Hõbelusikaga pärjati Kanuti Ramen Bari.
Parimaks pererestoraniks kuulutati GoSpa, parimaks veganitoidu pakkujaks belgiapärane Bruxx. Parimat tänavatoitu saab La Prima Pizza Vanalinnast.
Meediaauhind läks toiduentusiastlikule ajakirjanikule Priit Kuusele.
Konkursi tulemused selgusid 110 vabatahtliku kohtunik-hindaja restoranikülastuste põhjal ja kohtunike täidetud online-ankeete töötles PricewaterhouseCoopers Estonia.
Silverspooni korraldab Gastronomy Society of Estonia, kellel täitub tänavu 18. tegevusaasta. Heategevuslikku ühingut juhivad Joakim Helenius ja Andres Peets.