ASi Bambona Tartu lao juhataja Uno Kiviväli võtab kilest välja värskeid banaane. Et banaanid mitmenädalase merereisi Euroopasse vastu peaksid, korjatakse need lõunamaal ära mürkrohelistena ning küpsetatakse alles Euroopasse jõudes banaaniahjus kollakaks.
ASi Bambona Tartu lao juhataja Uno Kiviväli võtab kilest välja värskeid banaane. Et banaanid mitmenädalase merereisi Euroopasse vastu peaksid, korjatakse need lõunamaal ära mürkrohelistena ning küpsetatakse alles Euroopasse jõudes banaaniahjus kollakaks. Foto: Sille Annuk

Mis Eestis ei kasva, sõidutatakse kohale külmikutega kaubaautodes. Ja isegi kui kasvab, tuuakse ikkagi, sest Eesti oma puu- ja juurviljadest jääb puudu. Kust ja milliseid importvilju Eestisse enim tuuakse ja kuidas neid säilitatakse?